Ordsvall

måndag, juni 19, 2006

Bruten tå

Guess what, jag har brutit en tå. Tror jag. Den är i alla fall blåsvart och gör ont. Hur det än ligger till så är det inte bra. Pratade med en sjuksköterska och hon bekräftade mina tankar om att det inte finns så mycket att göra åt de mindre tårna. Så nu blir det till att vila och ha den i högläge. Och linda ihop den med en annan tå, som stöd. Hmm vad var det mer hon sa? Jo, juste jag ska använda stora skor också om jag ska gå ut. Stora? Jag har de jag har. Har inte för vana att köpa för stora skor. Faktiskt. Men usch, kan knappt gå, hur ska jag klara av att dela ut tidningarna? Får be om hjälp, så känner du dig hjälpsam? Call me.

Etiketter:

184 kommentarer:

  • Nu vill vi ha en tå-rapport! Var den bruten? Hur gick det till när du skadade den? Måste du amputera?

    Av Blogger Robot, Klockan 9:30 fm, juli 08, 2006  

  • Tja!
    ...Slog i min tå (en ring-tå om den heter det så?)förut i dag i min dörr... - Thomas från Örebro förresten, hej! - och ja det gjorde jäkligt ont men precis efter tyckte jag det blev bättre... Nu så här klockan halv ett på natten tog jag av strumpan och tog mig en kik på tån... Hjälp... Den är blå/svart ovan nageln... Hm... Ingen sjuksköterska vaken så här dags, så jag sökte på nätet "bruten tå" och så kom jag in på din blogg. Och ja, tack för informationen. Linda ihop den med en annan tå skall jag prova. Det var väl det jag skulle säga... Aj... Ha det bra.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 12:57 fm, september 15, 2006  

  • Thomas: Aj aj. Glad att jag kunde hjälpa genom att dela med mig av mina erfarenheter! Men prova ändå att ringa till en sjuksköterska och hör vad hon har att säga, det är mitt tips. Hoppas att tån inte är bruten och att den blir bättre snart!

    Av Blogger Josefin, Klockan 1:50 em, september 15, 2006  

  • Halloj!
    Snacka om sammanträffanden. Slog i min tå inatt. Nu är den blå och gör ont av bara h-e. Googlade på "bruten tå" och hamnade på din blogg jag också.
    Ska testa med att surra fast den runt en annan tå. Kletade föresten på lite voltaren-salva, hjälper lite iaf.

    Av Blogger Petter Ahrnstedt, Klockan 7:25 fm, oktober 18, 2006  

  • Petter: Jasså, där ser man. Jo, testa det och hoppas att det hjälper lite i alla fall. Jag säger till dig som jag sa till Thomas; hoppas den blir bättre snart.

    Av Blogger Josefin, Klockan 12:58 fm, oktober 20, 2006  

  • Först: Tusen tack Josefin för din tå historia. Att bryta tår är visst en vanlig företelse och jag ser att det är fler som söker hjälp på nätet och hamnar i (heter det "i"?) en blog... Jag lyckades i förmiddags på väg ut till flygplatsen att... bryta min "ring-tå"... Fick ett Kafka ögonblick när jag ringde rådgivningen, uppenbarligen bara en lösning på en bruten tå... stora skor (jodå, jag fick samma råd) och smärtstillande, gärna en cocktail av smärtstillande... Sitter nu på ett hotelrum med för små skor och mycket smärta (förhoppningsvis kickar smärtstillande tabletterna snart in)... Ha det bra och håll fötterna i styr!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 6:27 em, oktober 24, 2006  

  • Glenn: Ja, väldigt vad folk bryter tår! Så lite så, jag delar gärna med mig av mina olyckor haha. I/på en blogg. Jag vet inte vad det heter, för mig fungerar båda! Ja, det är bara att gå ut och köpa dig stora skor! ;) Lycka till med tån. Det gör ont, jag vet.

    Av Blogger Josefin, Klockan 11:21 em, oktober 24, 2006  

  • Thjipp! Tack för denna blogg, slog i min ring-tå i badkaret efter jag haft lite brottom till en date. Nu 2 dagar senare är den helt svart runnt nagelbandet och ner under tån, gör riktigt ont, dom släpte inte in mig på vårdcentralen när de hörde att det var antagligen en bruten tå :/ Får vännta och se i så fall, men tack för att ajg hittade något här om det.
    MVH Daniel

    Av Blogger Daniel_aloha, Klockan 8:17 em, december 11, 2006  

  • Helt fantastiskt.
    Jag knäckte till min pek-tå under ett träningspass i jiujitsu för 3 veckor sedan och börjar bli lite fundersam på om man skall kontakta doktorn då tån blir allt mer öm. Först tänkte jag dock googla lite på brutna tår och här är jag bland andra olyckliga själar...
    Min tå blev/är inte missfärgad. Däremot är leden mkt tjockare än normalt. Kanske skall konsultera farbror doktorn ändå!
    Lycka till med era små onda.
    //Johan

    Av Anonymous Anonym, Klockan 9:57 em, december 21, 2006  

  • Googlade 'bruten tå' och hamnade här också XD Jag bestämde mig helt plötsligt för att hoppa upp på sängen och sen hoppa ner, och på vägen ner slog jag i lilltån i ramen, och den blev blå och stor som en grapefrukt på en gång. Nu hoppar jag omkring på ett ben och försöker hitta is. Härligt!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 8:53 em, januari 16, 2007  

  • Kommer nyss hem från ett beach vollyboll-pass med en ömande tå efter en närkontakt med en kompis ben. Kan knappt stå på foten. :/
    Klockan är för mycket för att vårdcentralen ska vara öppen så jag sökte på Google efter "bruten tå" och vad hittar man där, om inte din blogg! =D

    Tackar så mycket för din info, nu vet jag att det inte är så mycket att göra åt. Mer än att äta värktabletter.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 6:30 em, februari 07, 2007  

  • Haha, jag var inte ensam om att googla på "bruten tå" och tänk vad mycket info och support från en massa olyckssystrar och -bröder ;-D! Nu behöver jag ju inte känna mig ensam som en klant som krachar i lilltån i sängbenet... Men hur många veckor ska det ta innan den är bra igen!!?!? Krya på oss & våra arma tåssingar!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 7:48 em, mars 02, 2007  

  • En googlare här också. Med trolig bruten tå förståss :-)

    Av Anonymous Anonym, Klockan 8:12 em, mars 07, 2007  

  • Lustigt att man googlar på "bruten tå" =) , trampade in i "utkastblock" när jag o kompisarna var i skogen o kasta frisbee. Kändes som jag vek foten på längden. Nu är tån röd/lila ska nog vänta ett par dagar o se hur den känns ifall det var så farligt, trevligt att man hittade hit och fick lite info.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 6:57 em, mars 29, 2007  

  • Olycksfågel! Slår alltid mig någonstans, alltid slår jag mina fötter. Men aldrig har jag haft såhär ont. Slog ton så in i h-e hårt i trappan nyss, och det bara gjorde så ont kunde inte ens gå upp. Kan inte gå, kan inte röra tån, inte ens vicka PYTTELITE, och gör ont när jag sätter bandage. Ring-tån är röd och svullen och gör mest ont, lilltån är svullen och röd men gör liiite mindre ont.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 6:37 em, april 14, 2007  

  • Aj aj.. så ont det gör. Sitter här i Oslo och beklagar mig över min brutna (?) tå. Hur vet man förresten om den är bruten eller inte? Ont gör det i alla fall. Lyckades köra in den i stegen upp till loftet hemma i lägenheten, trodde till en början att jag bara hade gjort mig lite illa men det håller i sig, nu inne på dag 2 och den är svart/lila och svullen och en aningen lite mera böjd än normalt/den brukar vara. Plommon färgen är inte det enda som är likheten med denna frukt utan även formen. Men vi får tacka Josefin för detta fina iniativ till att först dela med sig av sina erfarenheter ang. brutna tår med tanke på att alla "vi andra" som har skrivit här på bloggen hennes har osökt sökt (hehe) på samma ord på google - brutna tår. Ha det (som vi säger här i Norge! - snart 17e mai!)

    /Carina

    Av Anonymous Anonym, Klockan 10:22 fm, maj 04, 2007  

  • Hej igen,var til läkaren med min tå,och den var bruten konstaterade de. De tejpade den och jag blev uppmanad att gå med hårda stora skor,typ stora träskor.Hmm och det har man ju hemma,nope. Får halta runt lite istället och ta det lite lugnt tror jag./carina

    Av Anonymous Anonym, Klockan 2:02 fm, maj 06, 2007  

  • Va brutna tår det finns?! Blir man rekomenderad att gå eller att inte gå när man bryter tår i Sverige?

    Av Anonymous Anonym, Klockan 5:07 em, maj 29, 2007  

  • Haha vad härligt med ett nästan community för brutna tår! Har själv förmodligen brutit tån eller kraftigt stukat tån pga oväntat hög trottoarkant (tror dom är extra höga kl. 02.15 om lördagsnätter)! Färgen känns dock lite läskig...

    Av Anonymous Anonym, Klockan 9:03 fm, maj 31, 2007  

  • Haha....ja, det här var ju lite roligt. Är också en som sökt på just "bruten tå" och hittade denna blogg. Läste i min kirurgibok att det inte är mycket att göra åt utan tejpa ihop tån med några andra så det har jag gjort idag. Slog i lilltån i motionscykeln (jag skulle bara gå förbi) igår och på kvällen var tån blå-lila-svart och en aning större än vanligt. Ikväll känns det ju förstå bättre som väl är. Hoppas ni andra med brutna tår är bättre.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 10:13 em, juni 04, 2007  

  • Ja hejsan. som sagt så va de visst inte bara min stackars pojkvän som slagit i tån förmodligen bruten. Men tack för att vi vet lite hur vi ska göra nu ! Ha de fint/Sandra

    Av Anonymous Anonym, Klockan 9:50 em, juli 09, 2007  

  • Åh så otroligt klantigt! Skulle bara... sparka boll och leka m hunden på gräsmattan, till ett knak och smärta stoppade en rolig lek! Skrattade och grät om vartannat, men nu är det inte så kul längre - mörkblå lilltå och pulserande smärta!

    Fått tips av svärmor som är sjuksköterska; kirurgisk tejp och linda mot tån brevid, ev låna kryckor första dagarna, samt voltaren och ipren. Tydligen två olika typer av smärtlindring som stödjer varandra!

    Hoppas det behjälpligt till alla er andra, som olyckligtvis googlar på "bruten tå"... Linda

    Av Blogger stella, Klockan 3:20 em, juli 10, 2007  

  • en till stackare med bruten tå här... sitter nere i frankrike på semester och det gör ont ja.. har foten högt och is på. Men.. ska man gå til doktorn eller bara tejpa fast den och hoppas på det besta? Vad som hände mig var att en kille sparkade i mina tår, det gjorde jätte ont till en början.. sen gick det över och nu är det skitont igen... suck. plommonröd.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 7:35 em, juli 13, 2007  

  • Jag som trodde att jag var ensam i världen om att ha en bruten tå!!! J-la soffskrälle... Vem har hetaste tipset om vad jag ska ha för skor på jobbet? Mina vita träskor med rosa rosor gör sig inte så bra på Advokatfirman, men vad gör man?!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 9:49 em, juli 17, 2007  

  • Hej
    jag slog i lilltån i golvlisten.
    Det kraschade till och blev sned. Eftersom det inte gjorde ont direkt så tog jag och petade till den på plats igen. Först nu förstår jag vad golvlister har för funktion - tåbrytare! Jag gjorde som ni andra här och ringde sjukstugan. Råden var att ta det lugnt, linda ihop med ringtån, ta en tablett och vänta tills det går över. Det kan ta lång tid sa dom på sjukan, man använder lilltån mer än vad man tror. Dessutom skall jag iväg till dans på Herräng i helgen, jag får nog titta på istället för att dansa, :-( skit oxå!
    Så nu blir man väl fet på köpet oxå, utan snabbpromenader... det blir till att gå på diet.
    //Tommy

    Av Anonymous Anonym, Klockan 6:27 em, juli 19, 2007  

  • Hej, jag sökte på "bruten tå´" :(

    Hur som helst så kan ju jag också dela med mig av min brutna STORTÅ. eller jag tror iallafall att den är bruten. Den är sned :|

    Och hur lyckedes jag? Jo, en rund stål-skiva i form av en tyngdlyftnings-vikt välte på tån. Det va fan den tyngsta grej jag någonsin rört. Skit asså!

    Spontant så har jag nu lindat in tån med ett första hjälpen förband, ihop med pektån. Men jag är lite orolig i och med att den är helt sned, får nog ringa nån sjukvårdsupplysning eller så...

    Av Blogger Marcus, Klockan 9:36 fm, juli 20, 2007  

  • Skönt att hitta ett forum med brutna tår. Bröt min igår kväll. Gjorde rätt ont faktiskt. Nu ska jag till flygplatsen på väg mot New York. Kommer att bli en hel del promenerande. Vi får se hur det kommer att gå.

    Den börjar bli blå över sista leden. Det verkar som om det tar två dagar innan det värsta kommer. Har verkligen sett gram emot den här resan. Hoppas att jag inte kommer att få för ont. Önskar er andra lycka till.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 7:43 fm, augusti 23, 2007  

  • Tror jag bröt min "ring" tå alldeles nyss...svullen, knappt rörbar. Förbannade dörrkarm! Ville bara skrika rakt ut, men då hade min tvååring blivit vettskrämd. Och jag ska ner och handla på stan idag. Det tänker jag göra iallafall.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 8:58 fm, augusti 27, 2007  

  • hello.
    vad e detta alla med en bruten tå hämnar vist här.. lika så jag. :D haha

    Av Anonymous Anonym, Klockan 10:00 em, augusti 29, 2007  

  • Blev stämplad på "långfingertån" på sandstranden för ca tre veckor sedan (Min fru hoppade upp och landade på tån med hälen). Det gjorde inte så ont direkt men tån fastnade i ett läge rakt ut vilket var "lite" märkligt (va nu då?!). Det onda kom efter någon timme. Fortfarande är tån svullen och jag kan inte böja den yttersta leden.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 9:40 em, september 04, 2007  

  • Haha detta var ganska lustigt..jag slog nyss i foten i ett trappsteg och det är så fruktansvärt obehagligt nu, kan inte röra den alls. Googlade som alla andra 'bruten tå'. Jag orkar inte att inte kunna gå..gud.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 5:29 em, oktober 01, 2007  

  • hahah....gud vad underbart att hitta hit! Jag sitter i Reykjavík, på Island och googlar "bruten tå". Jag letade först på isländska sidor, men hittade inget. Jag lyckades slå i tån i soffan och nu är den röd och svullen. Fy, hoppas att den inte är bruten.

    Av Blogger Unknown, Klockan 11:50 em, oktober 03, 2007  

  • Jahop, ännu en med bruten lilltå och google.. Slog i den i bordsbenet imorse och nu på kvällen är den röd/blå och gör jävligt ont. Men skönt att läsa lite tips!

    Av Blogger Unknown, Klockan 11:05 em, oktober 23, 2007  

  • LMAO, ja herre jistanens vad många det finns med brutna tår ;) Själv skulle jag upp för trappen i huset, snavade på tofflan, slog först i tån, för att sedan ramla och landa på samma stortå! FRAK!!!!
    Svullen och bultar. IN PAIN!!!

    Tror den är bruten, ska nog söka upp någon läkare imorgon. Men enligt denna sida kommer de ändå inte att göra något som jag inte själv kan göra...

    Jaja, lycka till alla med tåont. Jag lider med er!

    Hugs to all,
    /E

    Av Anonymous Anonym, Klockan 7:31 em, november 04, 2007  

  • Hejhej! Ja här kan man tala om sammanträffanden!!! Minsann...
    Googlade också "bruten tå" och hamnade här. Vad vore livet utan google?? ..efter man varit klumpig kl 01:30 på natten!? Hursom helst.. Tack för att ni finns!
    Mhv Jalle

    Av Anonymous Anonym, Klockan 1:53 fm, november 10, 2007  

  • Följer trenden och meddelar härmed att även jag hamnade på denna sida efter att ha googlat på - just det - bruten tå. Min är lite randig rosa lila. Tog med den till dagislämning, till skolan och jobbet och varvet hem igen. Nu gör det ont. Känns lite läskigt. Gör läkarna verkligen ingenting? Tejpa verkar bra men räcker det? Skulle bara göra lite te mitt i natten, brydde mig inte om att tända. Man hittar ju hemma. Smala stolsben syns inte på nattradarn. Men känns!
    Ringtå vill ingen ring ha på.

    Av Blogger wilhelmina, Klockan 8:16 em, november 13, 2007  

  • Efter ett missöde i trappan landade jag på tre tår, blå/lila svullna korvar och lagom go smärta kan man summera det.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 4:42 fm, december 01, 2007  

  • Det här är ju bara absolutely hilarious. Inte all den smärta som finns samlad här, förstås, utan det faktum att Sveriges alla ömma tår samlas här. :-)

    Här är vad som föranledde mitt googlande på "bruten tå". Igår skulle jag svara i telefon och bråttom hade jag så inte 2-åringen skulle hinna före. Plötsligt utvecklades sprinterloppet till en kickboxningsmatch Lilla Jag vs Fotpallen. "KNAK" sa det i ringtån och knaket kändes ända upp i huvudet. "PERKELE" sa jag med eftertryck. "Jag ska blåsa, mamma" sa 2-åringen. Nu är tån som en tejpad liten blåval.
    Ironiskt nog tror jag det är samma tå som jag dängde i ett soffbord för 15 år sedan när jag på fyllan skulle stila med karatesparkar, så det där med att man blir starkare på just det stället är nog bara tomma tröstande ord.

    Frid vare med er och era tår.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 10:06 em, december 06, 2007  

  • haha även jag gogglade "bruten tå" då det tyvärr är vad jag lyckats med , haha ganska roligt att alla hamnar på din blogg :)
    ha en trevlig dag alla , trots onda tår :)
    och tack för tipsen med lindning och stora skor :)

    Av Anonymous Anonym, Klockan 8:57 fm, januari 30, 2008  

  • Ajajajjj! Jag vet hur ont det gör. Jag drämmde lilltån i soffbordet i gårkväll. Tån ställde sig rakt upp medans jag kunde böja de andra nedåt.
    Efter en jobbig natt med värk åkte jag till akuten. Där rönkades foten och tån var som jag befarat bruten. Alltså av. Läkaren hade bara ett råd att ge: Håll i Er!
    Alvedon och träskor. Ja just det , träskor:)) Jag undrade varför och fick till svar att det var ett gamalt beprövat knep för att man ska inte böja på tårna som man gör i ett par mjuka skor med mjuka sulor.
    Hmm, så nu är frågan om jag ska köpa ett par billiga på en mack eller dyra flachiga pa stans trendigaste butik;)Alvedon kommer jag deffenitivt att ta till.
    Läkaren sa att 3-4 veckor tar det för en bruten tå att läka.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 9:31 em, februari 12, 2008  

  • Oj va många vi är. Jag slog i min fot i ett bordsben. Det gjorde väldigt ont och en stund efter det såg jag att det kom blod mellan tårna. Jag har inte vågat titta på den. Men min sambo och son har. Det är ett snitt uder tån. Djup sa han. Ju mindre jag vet desto bättre. Har varit nära att svima några gånger. Tycker mittentån ser knepig ut. Misstänker jag brutit den. Googlade "bruten tå" Resten behöver inte nämnas igen. Får se hur det är med den imorgon. Tack för Din blogg.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 11:42 em, februari 24, 2008  

  • Komiskt med alla som hamnar pa denna blogg och som har brutit en ta. Sitter har i Punta del Este, Uruguay och ska med buss o bat till Buenos Aires imorgon. Har precis slagit i ringtan i sangbenet och den borjar bli bla och gor s-tans ont. Typiskt nar man ar pa semester och det redan har regnat bort 9 av 13 dagar...

    Av Anonymous Anonym, Klockan 1:32 fm, mars 06, 2008  

  • Jag tror jag har brutit min lilltå, råkade sparka i skafferidörren när jag skulle rädda chilisåsflaskan från att falla i golvet. Så nu sitter jag här med en värkande tå men jag slipper i alla fall torka chilisås.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 10:47 fm, mars 08, 2008  

  • Har nu hoppat runt i flera veckor med en öm tå i olika färger. Var på sjukhuset och tog bilder på underverket, visst den kaputt. Eller som läkaren uttryckte saken den är avbruten...

    Svullnaden har inte gått ner efter tre veckor utan ligger på den konstanta nivå, modell större! Har hört att vissa kan bli sjukskrivna upp till fem månader om det går riktigt illa......

    Av Anonymous Anonym, Klockan 10:09 em, april 02, 2008  

  • Har nu hoppat runt i flera veckor med en öm tå i olika färger. Var på sjukhuset och tog bilder på underverket, visst den är trasig. Eller som läkaren uttryckte saken den är avbruten...

    Svullnaden har inte gått ner efter tre veckor utan ligger på den konstanta nivå, modell större! Har hört att vissa kan bli sjukskrivna upp till fem månader om det går riktigt illa.....Hört att man ska gå i trä skor det bästa för foten...

    Av Anonymous Anonym, Klockan 10:12 em, april 02, 2008  

  • Hahahahaaa! Vilken underbar bloggdiskussion. Även jag googlade mig hit förstås. Slog i lilltån i vardagsrumsbordet när jag dammsög. Ok, stora skor it is och kanske ngn alvedon. Tror min bara är stukad, jag kan vicka på den men det gör jävulskt ont. Sjukt att en ond tå ska påverka en så mkt...
    //Agneta

    Av Blogger Agneta Stureborg von Schéele, Klockan 7:50 fm, april 18, 2008  

  • På infomedica.se står det bara om när barn bryter tår, så jag- liksom alla andra här- tog till "bruten tå" på google.

    Jag skulle in i badrummet och väntade inte på att dörren var tillräckligt mycket öppen innan jag gick in. Ett kraftigt "pang" hördes från lilltån och sen gjorde det så in i helvetes ont. Det gör det fortfarande. Kan inte peta på den. Men den är inte blå ännu som flera här inne beskrivit. Men det hände iofs bara för 30 min sen. Kan inte gå och det dunkar konstant. Men det är väl bara trycka i sig lite piller och köpa träskor i morgon ;)

    Av Blogger Tessan, Klockan 9:45 em, april 18, 2008  

  • shena alla onda tår. Slog i min lill tå i dörr skarven när jag lite lätt skulle hoppa över en kläd hög. inne på andra dan nu och det är blått och svart både på tån och runt. bloggade även jag efter "bruten tå" och kom in på denna blogg, känns ju iafal bra att jag inte är den enda som har brutit lill tån. krya på er.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 12:04 fm, maj 05, 2008  

  • Jäklar, vilket problem det verkar vara med tårna för folk! Googlade även jag in mig till bloggen.

    Själv tappade jag en wokpanna på stortån förra måndagen. Den blev röd-blå-lila-svart-gul, i den ordningen. Misstänker stukning, men kan kanske vara brott också eftersom den inte går att böja och fortfarande gör lite ont. Sedan så gick jag ju självklart in i en dörr med tån igår, så nu är väl tån tillbaka på ruta ett. Förra onsdagen hade jag Mc-körlektion, det är bromsfoten och det kändes varje inbromsning. Jag behöver inte säga att det gick åt skogen. I eftermiddag ska jag öva manöver på MC i två timmar, grattis till mig!

    Hade bra alla, jag lider med er!

    Av Blogger erecxx, Klockan 9:06 fm, maj 12, 2008  

  • hej hej jag har oxå brutit min tå, tror jag, kan inte gå på foten så jag hoppar fram på ett ben, gjort det i ett dygn nu haha, ska försöka fixa ett par kryckor, jga googlade mig oxå hit.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 1:26 em, juni 10, 2008  

  • Sedan igår natt är jag också medlem i de brutna tårnas förbund.
    Ett barfota-stagedive som gick snett,stortån på höger fot är blå och dubbelt så stor som tån på vänsterfot.

    Av Blogger åsa, Klockan 3:58 em, juni 13, 2008  

  • Jag skrattar så jag gråter och hickar omvartannat! Det är så att jag skulle vilja sammanställa allas tå-historier och skriva en bok. Fruktansvärt roligt.

    Min smärta beror på att jag lyckades göra en snygg saltomortal ner i durken på min båt igår kväll.
    Jag halkade ner i båten. Med bravur. Och när jag skulle trassla mig ur alla kläder och tampar och all annan skit som gick att trassla in sig i samtidigt som det regnade sparkade jag till något. Det gjorde lite ont, men mer kändes det inte. Sen vaknade jag igår natt och tyckte yrvaket att det gjorde ont. Upptäckte att min tå var tredubblat sin normala storlek och att så fort jag rörde foten gjorde det O-N-T.

    Nu haltar jag omkring med ett par kryckor (fantastiskt praktiskt när man ska ta sig upp och ner i en båt, vrt att testa bara för underhållningsvärdet) och är lite småhög på voltaren och lite annat krafs.

    Tack för skratten alla ni andra!
    /Anna, Götlaborg

    Av Anonymous Anonym, Klockan 12:47 fm, juni 17, 2008  

  • Det här är ju helt sjukt roligt mitt i allt elände!

    Själv hamnade jag inte här genom att googla "bruten tå", utan "stukning tå". Fyra veckor efter att ha opererat en elak stortåknöl på vänsterfoten sparkar jag in högerfotens stortå hårt som f-n i en tröskel. Tån svällde upp till groteska dimensioner och har gått igenom alla tänkbara färger. Lite deprimerande, sådär lagom när jag började kunna gå någorlunda normalt igen. Nu gör den stukade tån ondare än den opererade...

    Av Blogger Annika, Klockan 9:37 em, juni 24, 2008  

  • Ytterligare en tå sällar sig till skaran. För tio dagar sedan var jag inne i sonens rum i mörkret mitt i natten och höger lilltå kolliderade med en rosa leksakslåda från Ikea, och jag trodde hela tån lossnat. Första dygnet kunde jag inte stödja på foten men sen blev det bättre långsamt trots att tån ömmar och har en konstig form. Ikväll lyckades jag kollidera med en annan låda i köket och nu är tån gigantiskt stor. Googlandet på denna blogg har informerat mig om hur onödigt det är att uppsöka sjukvården för denna krämpa. Och det är tre dar kvar till semestern med bad i havet. Jag har inga tre veckor på mig att vänta på tillfrisknandet.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 10:34 em, juni 25, 2008  

  • Sjuka tåhistorier! Tack för många skratt. Inatt lyckades även jag... Det är inte smart att blanda alkohol och barfotakorpfotboll. För min del slutade matchen med stortåpiruett. Hur den stukade/brutna tån ser ut idag antar jag att jag inte ens behöver beskriva - bara läs beskrivningar här ovan. Hur fem dagars semester i Berlin kommer att påverka tån ska bli intressant att se. Träskor+Berlin, nja, jag vet inte riktigt...
    /Limp

    Av Anonymous Anonym, Klockan 9:39 em, juli 05, 2008  

  • Ah, typiskt. Googlade inte alls på bruten tå utan blålila tå. Nu misstänker jag dock att min blålila tå är bruten, efter att ha läst här. Haha, men det här var så kul så det känns nästan ok. Första svenska brutna tån här ifrån Tokyo kanske?

    Av Anonymous Anonym, Klockan 5:54 em, juli 15, 2008  

  • Hej där, GUD vad roligt det här är att läsa!! Vad klantiga alla är, även jag:
    Jag sökte på stukad tå och hamnade här, som alla andra.
    Slog i liltån rejält tidigare idag och fick skitont, men tån är inte blå... bara lite svullen och det gör ont att gå. Men verkar ju inte vara mycket att göra åt tydligen.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 7:37 em, juli 18, 2008  

  • Efter snart två veckor med min brutna (?) lilltå som haft stenhård närkontakt med cementtrappa googlar jag oxå på bruten tå - glatt överraskat o förvånad att hitta så många olyckskompisar, lever mest barfota men ibland måste man ju ha skor - flip-flop eller UGG-stövlar - kan ju inte gå o köpa för stora skor..... börjar bli lite trött på det - ont som fan fortfarande o foten har blivit "för stor". Irriterande - inser hur mycket man behöver sina tår. Hade hört att det tog ca 2 veckor innan den var OK men här är ju ngn som säger 3 veckor......... attans! I morgon kajakkurs - kan man klara det med bruten lilltå??? Jo det går nog! har alltid slagit i tårna då o då men aldrig så här.... blir den stackarn känsligare efter detta o blir den någonsin sig lik????

    Av Anonymous Anonym, Klockan 2:36 em, juli 25, 2008  

  • Jag vill också ha en bruten-tå-bok! Vilka märkliga historier. Googlade också och hamnade här, fast jag vet inte om min "ringtå" verkligen är bruten. Hur vet man? Om den är helt lila och inte kan röras eller..? Min är svagt blå-lila, gör lite ont men verkar kunna gå att röra, tror jag. Det är ju svårt att avgöra med tår. Slog i den i dotterns fotboll, aj satan vad ont det gjorde.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 4:29 em, juli 28, 2008  

  • P.S. Menade fotPALL, inte fotboll, sorry.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 4:31 em, juli 28, 2008  

  • I mitt fall var det ett stolsben. Det är ju rent löjligt vad ont det gör! Tack Google för alla tips.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 4:52 em, juli 28, 2008  

  • Tja :)höll på och packa ner mitt P-A System och tappade ena slutsteget på min lilltå, hela nageln lossnade och så blev hela tån lilasvart.. Tror den är bruten, men inte första gången jag bryter den heller, bröt den på en judomatch i varberg också, samma tå :) haha, men de enda läkaren gjorde var o knäcka rätt den, sen bad han mig tejpa ihop den med tån intill för stöd.. så de enda jag kan göra nu är väl och vänta in att tån ska friskna till igen.. Den e ju fortfarande rak iallafall :D haha, skoj o dela med sig av sina tår ;)haha, men ja va tvungen o söka på bruten tå..

    /Danne

    Av Anonymous Anonym, Klockan 3:04 em, augusti 09, 2008  

  • Idag ställde jag och sambon in nya dubbelsängen som vi skaffat, gu va skönt med lite bredare säng! 2 timmar senare svor jag som aldrig för! Jag skulle gå förbi sängfan för att stänga fönstret och vad gör jag: slungar in foten med all kraft jag har i sänggaveln o mittentån bröts mitt itu och svordomarna började flöda fritt. Den har inte blivit blå en men det kommer snart är jag helt övertygad om. Så jag tänkte jag googlar lite på bruten tå och så kom jag hit som alla andra. Som jag har läst mig till så är det bara att tejpa och köpa träskor och vänta på bättre tider :-) Som sagt, gu va skönt med en bredare säng...Tack för en bra blogg!!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 9:15 em, augusti 10, 2008  

  • Har brutit min stackars lilltå, som just nu bultar något otroligt. Jag kan inte minnas att jag slagit i tån, det började igår morse, då gick jag runt utan problem hela dagen, men kände att något var fel. Senare på kvällen när jag ska titta till min tå, är den vriden 180 grader, otroligt svullen och jätte röd! Förstår inte hur jag ska klara av att jobba med detta i flera veckor. Ska iallafall ta mig en värktablett nu och hoppas att det blir bättre. ROlig blogg

    Av Anonymous Anonym, Klockan 12:29 em, augusti 11, 2008  

  • Det här var roligt mitt i allt elände. Slog på bruten tå som många andra. Vad hände? Jag var på väg att lägga mig när jag skulle flytta på min nyinköpta inplastade barngrind "Patrull Smidig". (Reklam?) och när jag höll den med en hand, så gleeeed den sakta från mina fingrar och rakt ner på min tå. Det gjorte ont av bara h-e. Inte nog med det..jag blev skinnflådd på ca 2x1 cm, så det skaver av bara h-e när jag haltar mig fram. Hände i onsdags och imorse gjorde det än värre ont. Tror inte på att den är bruten, snarare en spricka, så jag är väl en bubblare på listan. Krya på er alla andra också

    Av Blogger daniel, Klockan 8:59 fm, augusti 22, 2008  

  • En till tåbrytare som behövde tips och hamnade här. Tyvärr är jag lite av ett proffs på denna spännande sysselsättning efter två uppsvullna, blå, sneda tår... Det började med ett encounter i början av sommaren mellan höger ringtå och ett tangentbord (som jag fortfarande förbannar mig själv för att jag la på golvet jämte sängen...). Tån har så gott som återhämtat sig efter tejpning och träskor men det tog flera månader och jag hra precis förlikat mig med att den nog kommer att förbli ite skev och skum och kufisk. Nu när den äntligen är nästan frisk så vad gör man då när man är på språng till jobbet om inte dänger vänster lilltå i vardagsrumsmöblemanget. Så nu är det den som ser ut som en mörkblå prinskorv... Mina tår måste hata mig...

    Av Anonymous Anonym, Klockan 1:26 em, augusti 22, 2008  

  • Ja jösses. Själv har jag knäckt "långtån". Det lustiga är att jag inte riktigt vet hur det gick till, men det började göra ont under en middag efter att två familjer hade tävlat med en sån där PlayStation-dansmatta. Jag måste ha gjort ett ovant ballerina-steg...

    Av Anonymous Anonym, Klockan 12:22 fm, september 08, 2008  

  • Ytterligare en "bruetn tå"-googlare. Själv insåg jag det kl 6 på morgonen på Köpenhamns tågstation efter en vild kväll i icke-fotriktiga skor. Sen föröskte en hemlös sälja mig en käpp i Malmö, och idag vill vårdcentralen inte ta emot mig så kör på den danska metoden och tar en lille en och lunkar vidare.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 10:13 fm, september 08, 2008  

  • kan ni gissa vad jag gjort? Jo, jag har slagit i tån och gogglat "bruten tå" hihi. Min karl bestämde sig för att vara lite rolig i trappen idag vilket resulterade i att jag bängde stortån i ett trappsteg. Fick hoppa på ett ben in till sängen där jag låg och gnällde och grät. Nu har det gått x antal timmar och den är fortfarande brutalt svullen och öm. Kan knappt röra den, men jag tror nog att den är väldigt stukad och inte bruten. Har inte sett nån lila färg än och jag hoppas den inte dyker upp =)

    Pissigt ont gör det iaf, så det blir en helg i sängen för min del! Tack för alla roliga inlägg iaf :P

    Av Anonymous Anonym, Klockan 1:03 fm, september 20, 2008  

  • Gillar dig med chilisåsen! EN KLASSIKER! Synd bara att du missbedömde avståndet lite till skafferiet.

    Gissa vad? Googlade också "bruten tå" och hamnade på den här underbara bloggen. Någonting sa mig att det här händer, ofta, och att man inte kan göra något åt det.

    Iaf, skulle fly undan en geting som hade smitit in genom balkongdörren. Haffar hunden och hasar (tyvärr) mot sovrummet. Självklart slår jag i dörrkarmen med en j'vla smäll. Nu är tån blå/lila/vinröd och gör ont, jätteont. Getingstick går f'n före bruten tå.

    Tack för en underbar sida. Kände mig otroligt hjälplös för några timmar sen. (;

    Av Anonymous Anonym, Klockan 6:31 em, september 27, 2008  

  • Hejsan!

    Är i Townsville i nordöstra Queensland (Australien) och slog i min vänstra lilltå i en klippa på stranden idag. Vill tacka för den här bloggen och hoppas verkligen att min tå inte är bruten. Det tog så lång tid att gå tillbaka till bilen då det ju gjorde så djävulusiskt ont. Tån och foten är nu svullen en bra upp mot ankeln. Jag har tagit värktabletter och det verkar hjälpa så jag hoppas att det "bara" är en allvarlig stukning.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 11:44 fm, september 29, 2008  

  • En till bruten tå, googlade hit för en vecka sen och tänkte lämna rapport, Bokade tid på akuten (de har ett jour-nummer, helt underbart) En timma senare haltade jag ut på min tå. En lilltå söndertrampad på rugbymatch. Gör inte så värst ont egentligen, en vecka senare nu. Jag fick ok att springa på den efter en vecka, om jag absolut måste, det kunde inte hända så mycket egentligen, med just det här brottet iaf. Så det kommer att göra ont på söndag men det är säsongens sista match!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 4:57 em, oktober 02, 2008  

  • Jag tror jag har brutit min "långtå" för jag kan knappt gå på den och den ser ut som en lila vindruva. Jag lyckades tappa en marmorkavel på foten när jag bakade pizza..faan vad ont det gjorde. Min kompis googlade på bruten tå för att se vad jag skulle göra med den men det verka som det inte finns så mycket att göra..får vila och sysselsätta mig med att läsa om andra brutna tår haha

    Av Anonymous Anonym, Klockan 11:48 fm, oktober 11, 2008  

  • ja, gissa vad jag googlade på? :) "bruten tå".. Jag har nog också brutit min tå. "ringfingertån". Skulle gå upp på morgonen, stängde av väckarklockan, skulle stapla in i badrummet och BANG!! Slår foten stenhårt in i en skrivbordsstol!! Kan knappt gå på foten och det värker när man har den i lodrätt läge. hela ovansidan är blå/svart. Ska ringa jouren i morgon.. Tack till denna sidan för rådgivningen! :) /gorano

    Av Anonymous Anonym, Klockan 9:10 em, oktober 17, 2008  

  • haha kom in på den här sidan som alla andra: googlade på "bruten tå". Jag slog i min tå i soffan imorse innan kaffet. Ajajaj det gjorde ont. Satte på mig klackskorna och haltade till skolan. Nu när jag har kommit hem är den blå/svart. Så typiskt! Jag ska på fin middag ikväll och såg fram emot att ha mina höga klackskor. Slängde mina ballerina för 1 år sen och man kan inte komma dit i gympaskor! Ja jag vet, ett i-lands problem! Men jag är ändå grymt irriterad över att jag inte har några skor att ha på mig ikväll! Annars en bra blogg! =)

    Av Anonymous Anonym, Klockan 3:10 em, oktober 23, 2008  

  • här har ni ännu en tåbrytare (eller misstänker det i alla fall) som googlade på "bruten tå"

    höll på att skratta ihjäl mej av att läsa allas smärtsamma historier, sant som dom säger,ända sanna glädjen: skadeglädjen :)

    så här kommer då mitt bidrag.. fick ett väldigt dumt infall att ja skulle flytta garderober hemma i lägenheten idag o höll som bäst på att skruva ner den ena garderobsdörren när den slant o spetsen landade rakt över innersta leden på stortån.. helvete va ont det gjorde (och gör för den delen)
    tog väl ungefär en minut innan tån va alldeles blå/röd, svullen, hade fått ett stort jack i sej och en ful kula över leden..
    det va många svordommar och tårar som kom kan ja berätta.. så nu sitter man här ett par timmar senare o smärtan blir bara värre o värre, o att vicka på den lr gå är helt omöjligt..

    Av Anonymous Anonym, Klockan 12:19 fm, november 04, 2008  

  • Hej. Kul att höra om alla tå historier. Man är tydligen inte ensam.:-)
    Slog i min "ringtå" igår kväll med en jädrans smäll. Höga golvlister är inget bra.. Vad gör man ? tipsen verkar ligga i att äta alvedon och använda träskor samt att tejpa hmm.. Bara att härda ut med andra ord. Tack för alla goda råd men framförallt medlidande.
    Anders

    Av Anonymous Anonym, Klockan 1:33 em, november 09, 2008  

  • Brukar inte kommentera okända bloggar men det här var så dråpligt att man borde "föra facklan vidare"

    Misstänker att jag brutit ringtån o misstänkte att man inte gjorde ngt åt det inom "vården"

    Fick mina misstankar bekräftade o får väl fortsätta med mina stora skor ett tag till

    Jag snubblade på en lampfot (typ stor stenfot till 80talslampan med fem armar utböjda över soffan om ni förstår vad jag menar) som inte stod där den brukar stå o min blick var fäst på tvskärmen istället för golvet där jag skulle sätta fötterna:)

    Av Blogger Marianne, Klockan 9:44 em, november 09, 2008  

  • helt ofattbart jag ansluter mig till skaran av alla "tåbrytare", det hände igår (lör 23 november) under ett träningspass...kör thaiboxning och fastnade på något konstigt sett med lilltån i motståndarens fot så den slets åt sidan 90 grader snett ut...aj sa jag å fortsatte...10 min senare kom smärtan och sedan kunde jag inte stå på foten längre...sitter å tröstäter glass nu kommer säkert inte kunna träna på ett bra tag =((

    Av Anonymous Anonym, Klockan 11:14 em, november 23, 2008  

  • Underbart tack alla med brutna tår!
    Igår på Aikidoträningen när vi övade hårda fall, fastnade jag med min lilltå mellan träningsmattorna,aj ajaj!
    Googlade bruten lilltå o hamnade här. Kul!
    Nu börjar jag tro att tån inte är bruten, för den är bara lite blå och det gör bara ont när jag går.
    Får väl se om det blir värre imorgon.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 8:41 fm, november 25, 2008  

  • Tack! Ni gav mig det jag ville ha.

    D.v.s. lite bevis på det som kloka mamma sa: "Det låter som att du har brutit den. Det finns inget man kan göra. Kan du inte tejpa den? En bruten tå kan göra ont jättelänge."

    Och jaa. Den har blivit sned och ful och gör fortfarande ont efter 2 veckor. Jäkla bord :)

    Av Anonymous Anonym, Klockan 10:05 em, november 28, 2008  

  • Tjena!

    Sitter här med rödblålila bultande lilltå - lyckades sparka den i garderoben igår och har 40-årskalas på lördag! Nä, jag tänkte inte ha högklackat, men som det ser ut nu kan jag inte ha några skor alls. Shit pomfritt!

    Ha det,
    Lotta

    Av Anonymous Anonym, Klockan 6:22 em, december 18, 2008  

  • Jag ansluter mig till skaran av "bruten lilltå"-googlare! Slog i tån i en list hemma i sovrummet när jag skulle skynda mig ut för att hälsa på morfar som kommit. Gjorde ont som f-n. Krya på oss alla och fortsätt med traditionen att skriva om brutna tår som nu pågått i tre år!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 12:03 fm, januari 12, 2009  

  • Tänkte tillägga att tån är lila/svart men går att böja på. Ska uppsöka vårdcentral imorn (idag, det är ju redan 00.08). Ha det bra allihopa!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 12:09 fm, januari 12, 2009  

  • Hahaha.. det här är ju så fruktansvärt roligt! Jag googlade på "bruten lilltå" och hamnade här. Jag har skrattat så tårarna har runnit och kan bara säga tack och hoppas att alla skadade tår är återställda.

    Jag tror att min högra lilltå är bruten. Idag skulle jag löjla mig lite med min son. Skulle springa och kasta mig upp i soffan. Jag sprang, tjoade och skrattade - tills det tog tvärstopp - för lilltån! Jag slog i den lilla rackarn så jäkla hårt så jag trodde att den skulle lossna från foten och rulla in under soffan. Jag kurade ihop mig vrålandes i soffan och kramade min fot under mig. Sonen trodde att allt var en del av leken :) Nu ikväll så ser den ut som en liten lila boll. Stackars mig.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 9:14 em, januari 17, 2009  

  • Vad trevligt att inse att man hittat sveriges klubb för brutna tår. Tack Google. Själv sprang jag entusiasiskt mot mobilen för att se vem som ringde. Men då stod sängen där och vägrade flytta på sig. Nu är lilltån öm och lite missfärgad. Jaja, på med träskorna antar jag...

    Av Anonymous Anonym, Klockan 9:15 fm, januari 19, 2009  

  • Googlade "bruten tå" och hamnade här. Som halva Sverige.

    Hur som helst: Jag tror inte jag har brutit min tå, men det gör bra ont i min vänstra stortå.

    Jag ramlade inomhus, landade på en stor spegel som krossades och lyckades vrida om foten på något sätt. Ringde sjukvårdsupplysningen som sa att det inte fanns något att göra, förutom tejpa för stöd och högläge. Tror inte riktigt på det.
    Jag sa "dricka whiskey?" men det avrådde hon. Tyvärr.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 9:11 em, januari 20, 2009  

  • Haha får se till att detta lever vidare då. Sökte på stukad tå. Ironiskt nog skadade jag mig hos sjukgymnasten när jag gick genom gymmet. Golvet hade nyligen bonats och var halt som blankis så jag halkade till och gled tills det tog stopp med stortån rakt i en golvlist. Gjorde jävligt ont men trodde inte det var så farligt först innan jag såg min blåa och svarta tå som pulserar och värker. Nu kan jag fan knappt gå och det gör ont hela tiden :( Kanske är så att den är bruten men tack vare denna blogg så har jag förstått att värktabletter och vila är det enda som hjälper.

    Ha det bra alla haltande dör ute :)

    Av Anonymous Anonym, Klockan 7:58 em, januari 26, 2009  

  • Skadade min stortå på träningen igår gör ont som fan när jag går men kan röra på den och den är 30% större än den andra och lite rödfärgad , gör inte ont när ja inte använder den , hur vet ja om den är bruten ? kan man inte röra den då?

    Av Anonymous Anonym, Klockan 10:12 em, januari 31, 2009  

  • Hej! Ännu en i raden av brutna(?) tår... I stressen inför min 3-årings barnkalas igår sparkade jag i en dörr, med en sned och numera blå "ringtå" som följd. Haltade runt och klarade tån från härjande barn igår, men promenaden till dagis imorse var ju inte kul... Sköt om era tår!!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 12:01 em, februari 02, 2009  

  • Hej alla tåbrytare:) jag kan inte sluta skratta, det är så roligt att läsa om allas missöden! Man känner sig mindre ensam då.
    Själv sparkade jag in i min sambos inlines som stod felplacerade i halen. Det gjorde så fruktansvärt ont och efter en stund såg jag att "ringtån" började ändra färg. Nu är den blå/lila/grön och alldeles svullen!Det gör ont hela tiden haltar när jag går, snyggt! Ska på bröllop på lördag och nu vet jag inte vad jag ska ha på fötterna!? opassande med träskor =) Tack för allas berättelser, det har fått mig på bättre humör för ikväll åtminstone! MVH

    Av Blogger Angelina, Klockan 12:23 fm, februari 04, 2009  

  • Jag fick för mig att ta några danssteg i lägenheten. I mörkret. Ett misstag. Avståndsbedömningen är helt enkelt inte densamma utan ljus.

    Nu sitter jag här med min brutna tå och tröstas av allas historier. Jag bröt tån som barn och hoppades på gips med skrivna autografer men fick tejp och några stillasittande veckor. Blir väl samma den här gången.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 10:31 em, mars 09, 2009  

  • Någon som fått stortån stukad enligt läkare och gått med den ihoplindad med långtån?
    Jag har gjort detta och nu efter ett tag upptäckt att den blivit sned och den går nu bara att böja snett dessutom är det svårt. Undrar om den har läkt fel? Vad ska man göra?

    Av Anonymous Anonym, Klockan 4:52 em, mars 17, 2009  

  • Ja verkligen kul att läsa om alla tår. Sitter här i Peru med min onda tå. Slog i denna för en vecka sedan i sängfoten. Tån är fortfarande svullen och varm.

    Av Blogger Patrik Hedlund, Klockan 8:16 fm, april 01, 2009  

  • Haha jag tycker det här är helt fantastiskt! Googlar lite oc hamna ri en blogg där flera andra också hamnat i ettm par år xD
    Bröt min ringtå igår, förbannade soffa!!

    Av Anonymous Marre, Klockan 11:42 fm, april 01, 2009  

  • Ja så itne misnt jag får ju kommentera här.. Jag googlade som säkert ALLA andra här på "bruten tå" och hamnade här och fick många goa skratt som fick mig at glömma min smärta i min stortå.

    jag var nyss ute o lirade streetfotboll med grabbarna... det var mörkt ute och vi hade spelat länge. Då ska jag skjuta iväg en riktigt jävla rackabajsare och sparkar rätt ner i marken. Sekunden efter kvider jag som en treåring som inte får efterätt. Detta pågår en stund sen får jag gå hem till min polare utan sko på ena foten.. Nu är min tå helt lilablå på ovan sidan och lika stor som en grankotte. Den värker något enormt också men jag har nyss tagit värktablett... Hoppas den inte är bruten

    Av Anonymous Manuel, Klockan 12:58 fm, april 02, 2009  

  • skulle hoppa ner från en stol men så gled jag ner landade på tårna vänster tå jämte lilltån på båda fötterna böjde sig rakt upp helmysko o ont som atan gjorde de så jag bestämde mig för o dra till rakt framåt aaaaaaaaaaaaajjj o de knäppte till tror jag fick dom rätt skall man söka läkare ????

    Av Anonymous Anonym, Klockan 10:54 em, april 24, 2009  

  • Så kommer ytterligare en till denna tydligen inte så unika skara....

    Efter att ha kolliderat med ett stolsben mitt i natten hos en väninna (sov över) när jag bara skulle hämta ett glas vatten har även jag en mycket öm och blåsvart "långtå". Hur jag lyckades hålla tyst är ett under än idag... men jag tänkte många mindre vackra ord.... Jag insåg att det var något fel när jag inte kunde ha täcket på foten... och när jag inspekterade skadan på morgonen insåg jag vad som hade hänt. Gissa om jag kände mig klumpig. Jag är fortfarande inte kompis med hennes köksstolar!

    Så nu har jag i några veckor stått i kyrkan och haft gudstjänster i strumplästen.... behöver jag tillägga att många i församlingen har undrat om det har någon djupare mening att prästen inte har skor på sig?? Jag har i alla fall fått mycket sympati när jag berättar varför jag inte har skor på mig!!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 9:43 em, maj 05, 2009  

  • Tack alla tåvrickare! Har skrattat så tårarna sprutat. Jag själv var bajsnödig och skulle bara ta av mig jobbkläderna i sovrummet innan toabesöket när sängbenet kom emellan "ringtån" och lilltån med kraft. Ljudligt KNAK! Grät som ett barn när jag satt på toan. Detta var en vecka sedan, har ont fortfarande när jag går. Helst med skor. Hemma från jobbet, stålhätteskor och 8 timmars arbetsdag går inte ihop med stukad lilltå.. Hoppas det är bättre nästa vecka! Krya på er allihop!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 12:34 em, maj 14, 2009  

  • Haha, jag älskar Internet! Här är en bruten tå i Denver, Colorado! Jag var ute på dejt med min man, det var vår bröllopsdag. Vi gick över ett övergångsställe och trodde att bilen som var på väg över såg oss, för hon rullade i snigelfart. Så icke. Bilen rullade rakt över tån, ont som tusan! Fick ha foten på is och högläge ett par dagar, sen gjorde det rejält ont under ganska lång tid och fortfarande nu, mer än tre månader senare, gör det svinont om någon, till och med en tvååring, trampar på tån. Jag röntgades aldrig (så jag vet inte säkert att den var bruten, men jag misstänker det starkt) och tejpade inte heller, den enda åtgärden var att jag bytte från skidor till snowboard av nödvändighet, fick inte plats med tån i skidpjäxorna. Tack vare tån har jag lärt mig åka snowboard, och det var det värt!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 6:02 em, maj 19, 2009  

  • kul att vara en i gänget. Jag skulle sparka bort en boll på ett träningspass för tre timmar sedan, men jag sparkade rakt under motspelarens fot istället samtidigt som hon gjorde någon rörelse nedåt med sin fot. Nu är hela stortån och en bit in på foten rent lilablå och själva tån gigantisk. Förhoppningsvis är den bara stukad..

    Av Anonymous Anonym, Klockan 10:25 em, maj 20, 2009  

  • Hej hopp (det var kanske det jag borde gjort) alla tå-kompisar!!!
    Min "ring-tå" fick sig en ordentlig smäll framifrån för nio dagar sedan. Var på BVC med lilltjejen och körde tån i tröskeln då jag gick där ifrån. -Oj, hur gick det undrade sköterskan? -Ingen fara, svarade jag käckt det går snart över. Men icke!!!
    Svullnade till dubbel storlek och blev svart/lila. Fick så snällt åka tillbaka nästa dag för en tejpning av tån!
    En liten fråga till alla med erfarenhet; Hur lång tid tar det tills tån är ok igen???

    Av Blogger Anne-Lie, Klockan 6:36 em, maj 28, 2009  

  • Jag har antagligen brutit mer än en tå, eventuellt 3 av dem stackarna.
    Min historia är som följer: Hade sett fram emot min lediga långhelg länge och skulle möta upp kompisarna för grillning i det fina vädret igår.."Ska bara hämta sista tvätten sen kommer jag..." Vad händer?! Jo luckan på tumlaren lossnar och faller ner på min fot!! Hur stor är risken liksom?! Jag blev först mest orolig för vad jag ska skulle till hyresvärden att jag gjort med tumlaren och ser inte förrän efter en stund att jag har en svart böld på hela mellanfoten.
    Hoppade på ett ben till närakuten i huset brevid(skönt att ha nära) men då hade röntgen stängt!! "Du får vänta till måndag" Så här ligger jag nu och biter ihop och missar typ årets varmaste helg!! Grr.. Trevligt att man inte är ensam iaf :-D

    Av Blogger malincante, Klockan 11:42 em, maj 30, 2009  

  • jag slog in "ringtån" i dörrkarmen igår em... först gjorde det inte så ont men den liksom "dinglade" när man rörde foten... hoppade på ett ben till akuten och det tog 6,5timmar innan de kunde konstatera att den var bruten. de tejpade ihop den med närmsta tån och sen fick jag hoppa hem igen. kan inte stödja foten ordentligt men läkaren tyckte att jag kunde gå och jobba ändå?! aldrig i livet. jag säger bara det... åk inte till sjukan för en bruten tå, det är bara att tejpa ihop den rakt med en annan tå och stå ut... upp till sex månader kunde det ta innan man var helt återställd... suck!

    Av Anonymous Therese, Klockan 6:46 em, juni 16, 2009  

  • *Suck*...och här kommer jag...lyckades också hitta denna blogg med sökorden "bruten tå", vet inte om den är bruten, men den har svullnat och jag hoppar fram på ett ben.

    Jag lyckades gå emot ngt när jag skulle resa mig från soffan, tänkte ju bara resa mig o kolla mejlen på datorn :(

    Tår är klart överskattat, iaf lilltån... :P

    Av Anonymous Anonym, Klockan 12:36 fm, juli 07, 2009  

  • Jag sparkade in min vänstra lilltå i en dörrkarm för en dryg vecka sedan och efter att ha googlat på bruten lilltå, så tejpade jag tån med "grannen" och hoppades på bättring. I går morse hade jag fått nog då tån nu var ännu mer svullen och fortfarande värkte som tusan, så jag åkte till läkaren där röntgen bekräftade vad jag redan räknat ut; lilltån var bruten. Att tån däremot var bruten på tre ställen (jo, även lilltån kan få så många brott då tå-benet fortsätter en bit in i själva foten) var väl inte riktigt vad jag räknat med. Så nu sitter jag här med kryckor och foten i gips (som för övrigt går nästan upp till knät) i de närmaste fyra veckorna... Det är inte alltid det är bra att själv ställa diagnosen... SUCK!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 1:34 fm, juli 12, 2009  

  • Jag visste ju att det inte fanns något att göra åt det, detta är inte första tån jag bryter, men i förtvivlan googlade jag så ändå "bruten fot" och hittade såklart hit. Underbart! Nu känner jag mig i alla fall inte ensam.
    Min man har storlek 48 i skor och vi har likadana löparskor så nu ska jag testa med en av varje. Dock har de ju inte träbotten, men kanske kan man lägga i en brädbit?
    Mitt första tåbrott var för drygt 20 år sedan. Jag gick och spelade Donkey Kong (jo, se detta utspelade sig på 1900-talet) och gick rakt in i en betongpelare. Övre leden på långtån vek sig 90 grader, såg rätt läskigt ut. Det var ju inget att göra åt, som vi nu alla vet. Men nu måste jag berätta något tråkigt. Det gjorde ont i säkert 10-15 ÅR. Särskilt när det var kallt ute. Och tån fick aldrig tillbaka sin form riktigt.
    Nu sitter jag här med en bruten lilltå, gick rakt in i en resväska, och hoppas att storleken betyder något och att denna smärta kanske försvinner om...5 år?
    Och undrar. Med alla dessa brutna tår. Borde man inte kunna göra något förebyggande? Jag kan t ex tänka mig att gå i träskor ute som inne varje dag i resten av mitt liv för att slippa denna smärta.
    Någon som har något annat förslag?

    Av Anonymous TooMuchInspiration, Klockan 11:05 fm, juli 24, 2009  

  • Jag tror att det föregående inlägget med den gipsade foten skrämde mig till en freudiansk felskrivning. Naturligtvis var det "bruten tå" jag googlade och ingenting annat.

    Av Anonymous TooMuchInspiration, Klockan 11:11 fm, juli 24, 2009  

  • Haha här har vi en till som googlade på bruten tå och hamnade här ;-)
    Sitter här med en blå-lila stor lilltå med alvedon i kroppen (utan verkan tyvärr)
    Lyckades på nåt sätt få in lilltån mellan elementrören på väggen när jag skulle springa och hämta sonen som sprang omkring i gåstolen...
    Tack för era uppiggande berättelser om tåbrytning!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 7:23 em, september 03, 2009  

  • Nu gäller det alltså att sälla sig till skaran med brutna tår. Precis som en kommenterare här ovan - carina - sitter jag i Oslo med vad jag misstänker är en bruten tå. Köttade lilla foten rakt in i en dörrkarm när jag skulle skynda mig till köket. SMÄRTAN. Och nu sitter jag här och googlar fram diagnos. Kul att man har några med sig iaf....

    Av Anonymous emelie, Klockan 12:55 em, september 07, 2009  

  • Undra hur många visningar du fått av din sida från "bruten tå"-sökningar egentligen? Jag sällar mig till skaran! Skedde en olycka när jag var på badhuset tidigare idag :P Verkar inte som det ska vara nån fara att gå på den, även om det gör ont. Så jag kör på!

    Du Josefin och alla andra med brutna tår, ni har mina sympatier!

    Av Anonymous y-tjejen, Klockan 1:46 fm, september 27, 2009  

  • haha, nu när jag läst alla inlägg måste jag ju också dela med mig av min onda ringtå som gick sönder när ja joggade barfota på stranden i brasilien... funkade hyfsat när man var i värmen å det räckte med Flipflops men nu när man e hemma igen så gör det skitont i vanliga skor! har gått nästan fyra veckor nu så snart måste det väl ändå gå över?! hej hopp

    Av Anonymous Anonym, Klockan 2:52 fm, oktober 27, 2009  

  • Hej!

    Vilken kroppsdel har jag brutit? Vilken färg är det på den?
    Kan man göra något åt det på en vårdcentral?
    Vad har jag googlat på för att komma hit?

    Grattis, om du kan svara på allt det här har du troligen också brutit en tå.

    Av Anonymous Mr T, Klockan 6:43 em, november 27, 2009  

  • Haha, smärtan av min misstänkta brutna tå minskar iaf lite när jag läser alla dessa inlägg, gud så underbart att det är ett två-årigt arkiv av brutna/skadade tår!
    jo googlade så klart bruten tå.
    För min del är det stortån som har farit åt fanders. Var på Kravmaga(kampsport) ikväll och övade sparkar...såklart hade jag inte skor på mig, och så klart blev tån helt krossad först mot en annan killes spark, och sen under hans fot. Kan inte gå, det tar jävulskt ont, och rör jag på den det minsta ilar det till som fan själv i stortån. Vete sjutton om man ska uppsöka sjukan eller tejpa ihop det själv. Har dock lustigt nog tejpat två finger och två tår på den andra foten...Don´t do kampsport utan skor, haha!
    Lycka till med era tå-problem!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 9:12 em, december 02, 2009  

  • Skönt att veta att det bara är att lida vidare med den blåa klumpen. Och att man inte är ensam.

    Det ringde. Ingen ville svara. Till sist måste jag ändå. Springer. Äldsta sonen kastar sig ut för att "störa". Jag hoppar åt sidan och foten slungas in i diskmaskinen. Går ner för räkning, ni vet ajskrik blandat med spastisk inhalering och rullningar. Äldsta sonen svarar - det var till honom. Jag sitter kvar i konvultioner på golvet vaggandes min fot samtidigt som jag emellanåt fortsätter dricka mitt kaffe.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 12:29 fm, december 23, 2009  

  • Min man muttrade svordomar, ett fenomen som alltid slår an på en viss galen nerv i min hjärna, så jag sparkade på dörren - tåfjutt! Efter två dagars smärtor och abnorm svullnad så åkte vi över för ett helgbesök på akuten och stortån var naturligtvis bruten. De italienska läkarna gjorde genast om min fot till ett bandagepaket och på måndag ska det bli ortopedbesök på samma sjukhus och gipsning (!).

    Av Anonymous Anonym, Klockan 1:05 em, januari 10, 2010  

  • Vilket otroligt rolig nätsida detta har utvecklats till...

    Själv sitter jag här och är ganska ny i gamet så att säga, min tåolycka hände bara några timmar sedan. Vi får se hur detta utvecklar sig!

    Jag kan hursomhelst gå!!! Men mja, svullet och blått är det allt.

    Av Blogger Siri, Klockan 8:10 em, februari 02, 2010  

  • "krossade" lilltån, fick en steckpanna på den. Nu är den svullen och svartblå. Till en början hade jag ingen känsel i den men efter att jag badat varmt och växelvis utsatt den för strilande iskalltvatten kunde jag undersöka den närmare. Jag tror inte att benet är särskilt paj, kanske en liten fraktur. Träskor är bara att utesluta då det fortfarande är vinter och mitt jobb kräver att jag skall vara mobil. Mitt mål är att få ner svullnaden och det gör jag nu med en bommuls-pad indränkt med asolsprit tejpad runt tån, jag har för mig att spriten skall "suga" ut vätskan ur den lille jäveln. Jag åẗerkommer......

    ...föresten var köper man träskor i sthlm, finns de i storstan?

    -Sebastian U

    Av Anonymous Anonym, Klockan 8:40 em, mars 21, 2010  

  • Jag haltar på med bruten(?) ringtå sen 5 januari....svällter fortfarande upp och tar ont efter promenader....Hur länge tar det innan en bruten tå läks?

    Av Anonymous Anonym, Klockan 5:16 em, maj 14, 2010  

  • Jaha, det är bara att gå med i tåklubben då.
    I lördags (en vecka sedan i morgon) satt jag framför datorn och telefonen ringde. Springer upp och på väg ut i vardagsrummet slår jag lilltån i sidan av dörren. Smääärta.
    Tyckte att tån stod utåt lite mer än den på andra foten och svullnade givetvis upp. Men stor och stark som man är så ska man givitvis inte kontakta läkare, utan drar istället på sig skor och åker på en shoppingrunda i flera timmar. Man är ju inte allt för smart. Har jobbat i "tofflor" hela veckan. Och som man läser här inne, så har alla sagt att man inte gör något åt en bruten tå. Svullnaden och det blåa har börjat försvinna, och smärtan har minskat avsevärt. Dock är lilltån fortfarande väldigt svullen. Blev tvungen att googla lite på bruten tå, och hamnade här. Men, men, förhoppningsvis blir det väl människa av den här tån igen.....

    Av Anonymous Niclas, Klockan 9:15 em, maj 14, 2010  

  • Ville bidra med dagens brutna tå. Trampade idag snett med höger fot och samtidigt lyckas min andra fot fastna i asfalten på nåt märkligt vis, hade Foppa-tofflor på mig, och min stortå vrids typ ett halvt varv. Nageln lossnar och det rinner blod, och så gör det så ont så jag tror jag ska dö. Kuriosa: gissa vart jag var på väg? Till en utbildning i första hjälpen... Haltade in alldeles kallsvettig och erbjöd ett livs levande case men läraren bara tryckte lite och sa att det var nog ingenting. Fem minuter senare fick jag gå ut och hämta luft för jag hade så ont att jag höll på att svimma. Sjukvårdsrådgivningen skriver bara om tår i allmänhet och att de inte gipsas eller så men gäller det verkligen även stortån? Känns som att den är lite mer oumbärlig för balans och rörlighet...? Tån blir svartare och svartare och går ännu inte att röra men det känns ju helt onödigt att ringa sjukvården efter att ha läst om alla erfarenheter här... Extremt roligt att denna tråd lever efter flera år. Vi får bilda en intresseförening "Brutna tårs förbund" :-) /Eva i Visby

    Av Anonymous Anonym, Klockan 12:02 fm, maj 16, 2010  

  • Googlade stukad tå och får sälla mig till skaran av tåskadade med min tåincident: Bråttom i trång passage. Vid snäv sväng fastnar lilltån i hörn och ett krasande ljud hörs. Fasanfull smärta. Tån är sned vid undersökning.

    Nu - en dryg vecka senare - är delar av foten blå och jag har påtagliga svårigheter att gå. Har tejpat och tagit värktabletter, men äger inga träskor (och är ärligt talat något för fåfäng för mitt eget bästa).

    Imponerande att kommentarna fortsätter att strömma in snart fyra år efter ursprungsinlägget! =)

    Av Anonymous Anonym, Klockan 11:06 em, maj 19, 2010  

  • Hej!
    Brutna tår finns det många av.
    Jag har typ tre.....på höger fot.
    Körde omkull på mc i Skottland för en vecka sedan (torsdag em.).
    Körde på egen hoj sex mil till sjukhus. Jag hade d......t ont.
    Fick fyra smärtstillande på akuten. Det slutade med gips upp till knäna, tre olika sorters smärtstillande och ett par kryckor.
    Tog av gipset lördag morgon. Duktigt svullen om foten tryckte jag ner den i min mans mc stövel.
    Fyllde galant upp hans 43:or på bredden. Har själv 40.
    Körde sedan hem via Holland.
    När jag kom hem i onsdags åkte jag till sjukhuset. Skadan har inte förvärrats. Nu har jag bara en lindad fot......

    Av Anonymous MoM, Klockan 2:17 em, maj 27, 2010  

  • Jag sitter här med en krossad stortå (i högläge)och skrattar och gråter. Vilken samling av snöpliga tå-historier... Själv sprang jag igår in med vänster knä i en stol som då välter och näst intill halshugger min högra stortå. Det borde finnas varningstexter på ovanligt tunga stolar... Till saken hör att jag åker till andra sidan jordklotet imorgon för att promenera på kinesiska muren... Det kallar jag tajming...

    Av Anonymous Stortåa, Klockan 9:53 fm, juni 13, 2010  

  • Ja själv spelade jag korpfotboll igår och fick stortån sönder-stämplad av en lite övertaggad motståndare. Den är nu blå, svullen och gör väldigt ont :D För att göra saken lite bättre kan jag säga att jag jobbar som ronderande väktare.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 5:45 fm, juni 17, 2010  

  • Hej ville bara säga att jag bröt min lilltå och den blev som gele och fick jätte svullnad även under foten kunde ej gå dan efter va på akuten gjorde röntgen tån illa bruten slapp stift men dom bedövade den och drog den rätt sen tejpade den med tån brevid ha så i 3 veckor kryckor 1 dan sen gå, bättre nu 3dan går att gå sakta visst det känns men har ej tagit smärtstillande alls, jo ska ej köra bil det e smärtsamt tydligen ej bra för tån det låter jag vara
    Trevlig Sommar Krya på er alla !

    Av Blogger Znozzen, Klockan 6:59 em, juli 17, 2010  

  • En till medlem till klubben! Det började åska och ösregna tidigare idag och jag rusade upp för att stänga fönstret. Halkar då i regnpölen som samlats på plastmattan, slår i höger knä i elementet och vänster fots tår rakt in i golvlisten. Vilken smärta! Har försökt kyla ned tårna, tejpat och haft foten i högläge. Inte lätt att att ta sig upp för trappen med mörbultade tår och värkande knä...

    Av Anonymous Anonym, Klockan 3:39 em, juli 22, 2010  

  • Hej
    Vilken otur du hade som halkade lider med dig har endast min lill tå bryten översta leden helt av men nya röntgen visade ej någon felställning längre något positivt men ska gå tejpad 6 veckor till tyckte 2 räckte då man ej ska köra bil jobbigt va beroende av andra trots dom ställer upp !! Är uttråkad som F..N Krya er Znozzen

    Av Anonymous Anonym, Klockan 7:32 em, juli 30, 2010  

  • Hej, ja, här kommer ytterligare en bruten lilltå. Försökte väja för hunden som låg och sov i hallen, och istället snubblade jag över en sko och fastnade med lilltån i ett stolsben. Ingen särskilt spännande historia - men fy tusan vad ont det gjorde. Och gör. Det är snart två månder sen och det bränner och värker i tån fortfarande. Har inte varit hos läkaren (eftersom jag hört att de ändå inte gör något)- bara tejpat den själv. Det lärde jag mig förra året när jag bröt tummen pga av samma hund ;-)... Börjar fundera på om jag inte ska gå och kolla tån - hur länge kan det göra sååå ont? Och så googlade jag och hamnade här bland alla andra tår - det lättade upp smärtan lite ;-)

    Av Blogger Unknown, Klockan 6:53 em, augusti 26, 2010  

  • Ojoj, idel brutna tår! Och här kommer en till! Bruten lilltå, sparkade den rätt in i soffbenet. AJJJ!!! Ingen idé att uppsöka läkare då, ser jag... Men gå med träskor, i januari? Då lär jag väl halka omkull och bryta nåt större på all denna is - men lilltån lär i och för sig bli bortdomnad av kyla...! ;-)
    Så nu får jag halta ut med hunden och bita ihop så gott det går...

    Av Anonymous Anonym, Klockan 8:57 fm, januari 20, 2011  

  • Hej! Jag lägger till mig själv i denna finfina gemenskap! :)

    Jag har precis börjat träna Capoeira, en brasiliansk kampkonst som innehåller mycket musik och akrobatik. Just akrobatikdelen är spännande och efter en träning när väldigt många hade stilat med sina akrobatiska färdigheter tänkte jag att kan de, så kan välan jag med. Upp på händerna blev det, och efter ett par försök kände jag balansen komma och rekord var faktiskt vad det blev för mig i antal sekunder balanserandes upp och ned. Jag drabbades dock av övermod och föll platt som en pannkaka rakt på stortån. Hör min tränare ropa från andra änden av salen att jag ska ta det lite lugnt. Skäms tillräckligt mycket för att jag fallit, att jag ignorerar smärtan, stretchar i lugnt tempo som om ingenting har hänt, snackar skit med klubbkompisarna, haltar hem och upptäcker i duschen att hela leden är blå och öm och illa. Jag kan röra på den, men ont gör det fortfarande tre dagar efter. Plus att jag haltar fram som världens gamling.

    Inte mycket att göra åt vad jag har förstått? :)

    Av Anonymous Alexandra, Klockan 10:04 em, mars 15, 2011  

  • Haha, underbart roligt att läsa allas historier. Jag måste dela med mig av min.
    För exakt en vecka sedan gick jag hem lite tidigare från jobbet för att jag skulle rengöra en projektor. Jag tänkte använda dammsugaren för att suga ut damm ifrån den. Tyvärr var ju dammsugaren på den översta våningen i huset, och projektorn i källaren, så det blev till att jogga upp till övervåningen och hämta dammsugaren. Jag såg en tallrik och ett glas och tänkte att jag kunde ta ner dem också, på samma gång. Det gör jag INTE om. När jag var nästan nere halkade jag till lite och tappade dammsugaren. Samtidigt som jag ramlade, ramlade dammsugaren på min fot. Jag skrattade över min klantighet och min smärta (jag är en sådan som skrattar av smärta) och ringde en vän och frågade vad jag skulle göra). Sedan ringde jag sjukvårdsupplysningen och fick höra att "brutna tår läker". Högläge, is och alvedon!

    Bär INTE för mycket på en gång, det blir inte tidseffektivare att halta fram en vecka...

    Av Blogger C, Klockan 8:59 fm, juli 13, 2011  

  • Står på jobbet efter att ha brutit min lilltå igår. Jobbar som receptionist, så ni kan ju bara föreställa er hur bra det går, men min kollega kommer in snart och då får jag gå hem och kurera tån. Fick mig ett gott skratt när jag googlade bruten tå och hamnade här och läste allas kommentarer genom åren! Det är ju fantastiskt!
    Hoppas allas tår mår bra och att min läker fort.

    Tusen tack för bra blogg!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 8:34 fm, juli 17, 2011  

  • Inte nog med att jag slog i den i ett bord efter ett jobbpass där jag trodde dolda kameran var delaktig, just för att kvällen var så lustig, utan klockan 5 på morgonen ringer min flickvän i panik och säger: Coco föder barn! Då har katten som vi inte riktigt visste om hon var gravid börjat föda i sängen.. Får se vad denna dagen har mer att erbjuda! De senaste 15 timmarna har varit minst sagt intressanta!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 8:39 fm, juli 17, 2011  

  • Hej! Måste ju dela med mig av min tå-historia också. Har legat i magkatarr o spytt i tre dagar och idag mådde jag äntligen så bra så jag vågade mig upp ur sängen. Tror ni inte att det första jag gjorde var att slå i lilltån i en fåtölj bredvid sängen så nu är jag sängliggande igen! Jag vet inte om den är bruten, har försökt att klämma o se om något är av, men den är ju så svälld så det går ju inte ens o böja den! Men är den inte av så måste det ju vara en rejäl stukning. Har fullt skå att gå, det är inte ens lätt att halta, måste gå på insidan av foten så jag ser ut som Quasimodo!!

    Av Anonymous Pernilla, Klockan 9:55 em, augusti 24, 2011  

  • Här är en sängbenssparkare till, och jag är gott o väl inne på tredje haltande veckan! Prövade en simtur med otejpad fot i lördags, och vad hände? Jo, lilltån slog ut och fladdrade till vid varenda simtag som en fjäril i dykardräkt. Idag har jag simmat i bassäng med kirurgtejp, men fick avbryta eftersom den lossnade och medtrafikanterna riskerade att få den i munnen (inte tån. Så räkna gärna med tre veckor. Har tyvärr inga träskor, men rekommenderar tejp + iprensalva. Och ha det så bra!

    Av Blogger Oque, Klockan 4:14 em, augusti 30, 2011  

  • Vilken bra blogg, ok nu ska jag berätta min story. Kissemissen drog ner en jättetung blomkruk fylld med sten o jord,o den landar rätt ner på min stortå,som nu är blågrå...o det värker som attan . Vad gör man för att minska smärtan, förslag.kramis till alla som har ont i tårna

    Av Anonymous Anonym, Klockan 6:41 fm, oktober 05, 2011  

  • Slog i mina tre mittentår i går morse när jag rusade ner för trappan, gjorde jääätte ont. Smärtan avtog lite och jag åkte till jobbet. Under dagen gjorde det ondare och ondare så vid lunchtid tittade jag till foten och såg att långtån var blålila från nagelbandet och neråt. Var fruktansvärt att ta på sig skon när det var dags att åka hem, haltade till bilen o fick ta en rejäl omväg hem för att undvika rusningstrafik och trafikljus eftersom det var kopplingsfoten som pulserade av smärta.
    Tog en Naproxen när jag kom hem o den hjälpte, kändes knappt någonting efter ett par timmar.
    Idag är tån svart-lila.
    Tror dock att det är värre att skada nån annan tå, som exempelvis lilltån.. den i mitten hänger ju liksom bara med dom andra..

    Av Anonymous Anonym, Klockan 9:18 fm, oktober 15, 2011  

  • Måste sälla mig till brutna tåklubben och berätta att jag för några dagar sedan gjorde en riktig faceplant i dramasalen när jag och mina elever kickade lite boll. Allt jag kunde tänka på var om jag skulle få näsblod men kände ganska snabbt att allt gått bra med det. Pinsamt var det och jag lugnade snabbt oroade elever och försäkrade att allt var bra, då kom smärtan -i stortån - aj aj aj vad det smärtade, men då försökte jag dölja det, så galet.

    När eleverna lämnade salen nästan en timme senare tog jag äntligen av strumpan, ja, blålila och svullen, och nu märker jag att nageln kommer att lossna. En klar vätska sipprar fram med jämna mellanrum och jag har förbaskat ont. Men jag kör med Alvedon och Voltaren så får vi se.

    Det dråpliga är att jag ständigt slår i den och tappar saker på den, som om det inte finns någon ände på eländet. Senast var igår tappade jag en stor palsternacka på den när jag var på Coop. Det blev en liten indiandans på grönsaksavdelningen.

    En fantastisk sida det här! Det borde nästan uppmärksammas på nyheterna snart ;)

    Lycka till med era tår alla ni andra stackare!

    Marie Westergren

    Av Anonymous Anonym, Klockan 4:55 em, oktober 18, 2011  

  • Fantastisk plats att hamna på när man råkat stuka eller bryta stortån och behöver lite tröst :-)

    Har skrattat så jag vridit mig och inte känt av tån alls nästan under tiden ;-)

    Mitt fall? Jag det var just för att undvika ett fall när jag var ute och promenerade på såphala isbeklädda vägar som jag tjongade stortån rakt in i en trottoarkantsten (heter det så?) Kanske vore bättre att ha sämre reflexer och landa på baken istället...

    Nu är tån i alla fall stor, omöjlig att röra på och värker utav bara attan.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 9:01 em, januari 08, 2012  

  • Google är bra.. :D tänk att nästan fem år efter inlägget droppar det fortfarande in inlägg från brutna tår.. lite roligt mitt i eländet.. Sällar mig också till de brutnas skara, men trodde mig bara ha en spricka i tån (kanske jag har med, men börjar misstänka att den är/var bruten) Händelsen; Sparkade in lilltån i sonens lilla pall när jag skulle gå och dra upp persiennen i hans mörka rum. Har gått och haltat sen dess, sökte aldrig för det då jag vet att dom inte gör så mycket åt det ändå. Efter ett par dagar hade både tå och ovansidan fot fått en fin blålila ton.. Nu först (ett par veckor senare) börjar jag kunna gå normalt, skor är fortfarande ett gissel, DOCK nuddar inte lilltån vid golvet längre när jag sätter ner foten... ^^ var den bruten och har läkt fel nu också?? suck, får nog ta och höra med vården iaf. Lycka till ni andra - och ni som då skrev för en fem år sen - hoppas att allt löste sig för era små tår.. :)

    Av Anonymous Anonym, Klockan 11:41 em, januari 09, 2012  

  • Josåatte... Sambon hade visst börjat använda den nya dammsugarparkeringen i dörröppningen till tv-rummet. Jag tyckte att jag såg något annorlunda i ögonvrån, men det var först när även känselsinnet aktiverats som jag förstod vad det var. Vänster ringtå var den som befann sig på fel plats vid fel tidpunkt, som tur är har jag några kartor tiparol kvar sedan jag bröt benet för ett par år sedan.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 9:28 fm, januari 14, 2012  

  • Haha jag googlar allt. Och igår var man klantig nog att ramla ner från sängen som är 1 meter upp. Skulle kliva ner och vips låg jag på golvet och hade lyckats sparka i tån i en dörr. (mellan tån) det gjorde så jääävla ont. Och när man slår i en tå brukar de gå över men inte de här. Ligger här 5 på morgonen och min tå värker och är varm. Jag som ska jobba 10 timmars pass ( som servitris! ) får se hur det går. Tack för tipsen iallafall!

    Av Anonymous Sara, Klockan 5:42 fm, januari 23, 2012  

  • Sitter med storån som skall röntgas imorgon. Den lever sitt eget liv, blir bättre och jag lovar en massa saker, men sen blir den heltjurig och jag får ta tillbaks allt jag lovat. Nu börjar nära och kära undra om jag har andra problem.
    Så tipset blir - röntga först och följ råd från riktig tådoktor, det blir nog enklast, men kul att dela allas tåhistorier.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 2:12 em, mars 14, 2012  

  • Vaknade tidigt i lördags morse med en härlig minneslucka och en tå som pulserade visuellt i bästa kalleanka stil. Trots detta..., Blå och svullen pressades foten ned i skidpjäxan, det tog en bra stund att få ner foten i pjäxan och sedan kämpade jag med en dags skidåkning i pisten. Smärta är bara mentalt tänkte jag, pjäxan åkte inte av förrän sent på kvällen efter ytterligare after ski och alkoholintag..., hem basta och Gympadojjer på och sedan ut på galej... Söndag kväll tog jag mig ändå till akuten och fick frakturen i stortån bekräftad... Nu är det reab i 2 veckor innan pjäxa ska på igen.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 8:20 em, mars 21, 2012  

  • Hehe kul läsa allas historier, själv så bröt jag min stortå för över 10 år sen och det har fortfarande inte läkt, värker gör ont dagligen när jag går springer, varit hos olika ortopeder dom säger olika saker, blir ta tag i detta igen börjar bli löjligt jobbigt med denna ihärdiga smärtan

    Av Blogger Mofobius, Klockan 2:05 fm, april 19, 2012  

  • Som ni andra googlade jag på bruten tå. Gjorde en frustrationsspark in i byrån. Hade planerat för en fjällvandring i sommar. Lärdomen av detta? Ta ingenting för givet...

    Av Anonymous Anonym, Klockan 11:22 em, juni 11, 2012  

  • Ok, så i förrgår (nästan exakt 6 år efter ditt inlägg!) rasslade jag rakt in med tårna före i ett hyllplan som låg på golvet (fråga inte...) när jag skulle öppna takfönstret och hade fokus uppåt istället för på golvet... Hojtade såklart till, och stpd sen dubbelvikt ett bra tag och förbannade min egen klumpighet mellan sammanbitna tänder. "Vad GÖR du mamma??" ropade tonårssonen, "Jag slog i tån bara, det går över", svarade jag hurtigt, men det gick liksom inte över... Såg en stund senare att ringtån var typ S-formad, och skyndade mig att tejpa den med långtån så den skulle räta upp sig (och så att jag inte skulle slå i den i något annat...) Lite blå hann den bli innan jag tejpade den, och den värker litegrann fortfarande, dag 3 - särskilt när jag går på den, eller har stått upp för länge (eller städat en hel dag, som inför midsommarfirandet, suck..). Det gör inte så jätteont dock, har klarat mig utan värktabletter, men då och då får jag sätta mig med foten i högläge. Har fått träningsvärk i vaden nu, efter att ha haltat lustigt antar jag! ;) Mitt stora bekymmer nu är att jag precis påbörjat min semester och jag hade sett fram emot att kunna ge mig ut och jogga typ varje morgon nu när jag inte måste stressa iväg till jobbet - men inte vågar man väl springa nu?!? Så jag googlade (surprise surprise) "bruten tå" för att se hur lång tid det kan tänkas ta innan det läks, och om det är farligt att belasta tån genom att springa?

    Tack för trevlig läsning, kära olyckssystrar och -bröder! :)

    Av Anonymous Anonym, Klockan 6:25 em, juni 23, 2012  

  • Haha, även jag googla mig hit med bruten tå ;)

    Sprang in i makens gymskor&vägg, bruten lilltå och dessutom ur led på en gång, himla svårt att inte skrika rakt ut men kan ju inte väcka barnen, blev in till akuten för ett mindre trevligt mycket smärtsamt besök

    Av Blogger Nokz, Klockan 4:24 em, juli 31, 2012  

  • Jag blev trampad av en häst idag. Det trodde jag var den vanligaste orsaken men det verkar inte så på era historier:)

    Av Anonymous Katarina L, Klockan 8:58 em, augusti 08, 2012  

  • även jag googlade bruten tå och kom hit. ringde till sjukvårdsrådgivningen som skrämde upp mig som bara den. De sa att om tån är det minsta sne, skev eller är mer ojämn än vanligt behöver man åka till läkaren och "dra den rätt" innan man lindar den. Annars kan man skada nerverna i tån och ha problem resten av livet. och detta hände även på kvällen så hon tyckte inte jag skulle vänta till morgondagen utan åka direkt till akuten. pinsamt komma dit med bruten/stukad tå. men bättre safe than sorry! Något att tänka på iaf om man brutit eller stukat tån, kan vara bra att en läkare tittar på den!

    Av Anonymous L, Klockan 3:18 fm, augusti 14, 2012  

  • Juste läkaren på akuten sa det tar minst 6 veckor för en stukad tå och längre tid om den är bruten.

    Av Anonymous L, Klockan 3:20 fm, augusti 14, 2012  

  • Då va det dax igen. Ni vet vad jag Googlade och när jag hamnade här tyckte jag sidan va bekant. Hittade mitt inlägg, februari 2008. Igår natt va det en crosstrainer som va ivägen.Ser värre ut än 2008. Ta hand om er.

    Av Anonymous Liz, Klockan 12:24 fm, februari 03, 2013  

  • Hej tågängert! Kul (eller?) att ansluta sig till er. Även jag fick efter ett raseriutbrott en bruten tå. Från att ha varit flyförbannad till att kvida som ett litet barn....Jag skulle sparka iväg en tidning (det närmaste att sparka till) och tjongar rakt in i soffan med foten. Efter ett par timmar och en växande tå åkte jag upp till akuten, där skrattade (hmm...) läkaren åt min blåa stora tå och efter röntgen konstaterades att den var bruten...lilltån alltså! Efter 6 veckor känns den fortfarande väldigt bruten och gör ont. Jag har trampat runt i ett par vinterkängor som var de störtsta skor jag hade (dragkedjan är för övrigt trasig)Okej ett par kvällar har jag fuskat och haft finskor (min syster fyllde 50 och vi åkte limosine, kunde bara inte ha vinterkängorna...)men min fråga är hur länge ska man ha ont egentligen?/Maria

    Av Anonymous Anonym, Klockan 6:11 em, april 19, 2013  

  • En stackars ringtå ansluter sej också till klubben! Den sparkade till sängen precis innan den skulle gå och lägga sej.. En hel del ylande och svordomar blev det och sen gjorde det för ont för att ligga still! Men trots smärta och inte mycket sömn fick jag iaf ett gott skratt av den här sidan!

    Av Anonymous Emma, Klockan 6:37 fm, maj 28, 2013  

  • Mitt i eländet så var det kul att hitta denna tråd. Här kommer ännu en bruten tå. Jag bröt långtån på höger fot förra helgen. Vi hade 5-kamp och i sista grenen skulle 5 st personer sno ett rep omkring sig och springa ihop och hämta saker från gräsmattan. Jag, kärring på 50 år, hängde inte riktigt med och hamnade på efterkälken. När jag skulle springa ikapp slog jag i tån på hälen på personen framför mig = Den pekade 90 grader till höger. Min make drog den till rätta MEN det gjorde ont som f.... Röntgade idag och den var av längst ner mot foten. Hoppas jag slipper ta med kryckorna till Turkiet på lördag...

    Av Anonymous Anonym, Klockan 12:06 fm, juli 09, 2013  

  • Ansluter mig till denna nätta skara.. 5 dagar sedan en stålprofil välte ner på min tå. Massa blod och in till akuten. Flera frakturer på Stortån , krosskada. Hoppar nu runt på kryckor precis när semestern skulle börjat...

    Av Anonymous Anonym, Klockan 5:54 fm, juli 18, 2013  

  • Tror jag hade varit bra i tån (ringtån) i dag om bara låtit bli att fåfängt sätta på mig kilklackarna när jag skulle på bröllop i går.
    Tjongade in ringtån i kontorsstolen förra söndagen. Mega-aj, mega-ont! Spenderade resten av dagen med att tycka synd om mig själv och smeta voltarengel på den uppsvullna tån.
    De efterföljande dagarna gjorde det fortfarande ont, hela ovansidan av foten ömmade och skiftade i regnbågens färger men det är ju tursamt nog flipflopens årstid.
    Så kom lördagen. Dags att gå på bröllop. Och det var precis vad jag gjorde. Jag fick för mig att det var helt ok att ta en lugn promenad till kyrkan, tre kilometer därifrån, i kilklackarna. Det började göra rejält ont i tån i kyrkan, och foten fick liksom inte plats i skon. Den efterföljande festen med god mat och dans blev helt dansfri för mig. När jag väl kom hem och tog av mig skorna var hela foten svullen. Ringtån ser ut som en inkräktare, en gökunge, bland mina övriga nio fina och smala tår. Nu gör det så ont att om jag bara kommer åt tån med lakanet så hoppar jag till.
    Nu sova och hoppas det gör mindre ont i morgon. Annars iväg på rean och införskaffa träskor ;-)
    Tå fot om er!!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 3:00 fm, juli 22, 2013  

  • Haha, älskar det här kommentarsfältet! Ännu en skadad tå här då, min orsakades av yoga, jag skulle flytta foten framåt på yogamattan men ringtån som jag hade ett Compeed-plåster på fastnade liksom i mattan och knäcktes bakåt. Det gör så inihelvete ont, men en bra grej är att jag faktiskt har flera par träskor. Snygga.

    Av Anonymous Åsa, Klockan 12:59 em, augusti 05, 2013  

  • Efter vårdguiden och andra sidor hittade jag äntligen lite substans på denna sida. KUL!

    Slog i tån närmast lilltån imorse, gick ändå min powerwalk på en timma eftersom den inte var så illa...tyckte jag. Nu värker den inte men den där blålila nyansen ser inte frisk ut.

    Det blir till att hålla foten högt, lägga på is och traska i stora skor. TUR...att det inte är vinter o halt! :)

    Klantigt att inte kunna hålla reda på ens egna fötter...I know!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 9:53 em, augusti 07, 2013  

  • Som den hypokondriker jag är, så googlade jag mig också hit. Och jag måste säga att det värmer att man inte är ensam om att vara ett klantarsel!
    Själv sparkade jag på min stabila fotpall. Jävligt hårt och ilsket under ett bråk med sambon. Kan ju lugnt säga att det blev ett visst antiklimax, även om jag inte kände någon smärta direkt.
    Under kvällen har jag hoppat omkring som en halt höna och är måttligt oroad över hur de närmsta dagarna ska te sig.. I morgon ska jag nämligen resa iväg för ett jobbuppdrag. Ska sminka tre kändisar för ett stort tvprogram. Tjohej, tjohå, tänk om jag inte kan stå?
    Håll era tummar och tår!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 12:22 fm, september 08, 2013  

  • Djupt imponerad läser jag allas historiska erkännanden och kan bara blygsamt kontra med att jag råkade fastna med vänster fots tre mittår i en tröskel när jag skulle förflytta mig från ett rum till ett annat ikväll. Ringtån är bara blygsamt blå nu någon timme senare så tänker med högläge och tankens kraft läka den på egen hand för att kunna bära runt på en liten baby dagtid. Tror faktiskt inte tån är bruten utan bara lite smått chockad över att fastna i en tröskel på lägre höjd än vad den normalt brukar sväva på...

    Av Anonymous Anonym, Klockan 11:05 em, november 16, 2013  

  • Haha! Hittade denna sidan och jag har skrattat så tårarna runnit :-) Här kommer min story.

    Igår slog jag i alla tår utom stortån och lilltån..
    Hur?

    Jo. Någon i detta huset hade lagt hantlar i typ järn på golvet i KÖKET!
    Jag försöker fixa mellis till sonen när telefonen ringer och jag skyndar mig för att svara. Sparkar i den ena hantlen så det sjunger om det. Samtidigt som jag svarar i telefonen. Inte lätt att låta trevlig och glad då kan jag säga.
    Varför varför lägger man ett par hantlar av järn på köksgolvet?!
    Kände mig risig igår med en dunderförkylning men var iallafall uppe på benen.

    Efter närkontakt med ena hantlen var det bara att gå och lägga sig med en värkande fot och mega förkylning.

    Det gör inte jätte jätte ont i tårna idag. Det gör mer ont under... typ där tårna sitter fast i foten. Där är det svullet som fan. Men inte blått. Funderar på om jag kanske brutit ett ben i foten?

    Av Anonymous Anonym, Klockan 9:29 fm, februari 01, 2014  

  • Ringtån fick agera stötdämpare när jag tappade mobilen i golvet, resultatet blev en bruten tå! Fy F vad ont det gör! Nåja, ajfånen lever i alla fall ;)
    Härligt att läsa alla historier!
    Kram från "en annan googlare"

    Av Anonymous Anonym, Klockan 11:12 em, april 20, 2014  

  • Sällar mig till skaran. Sparkade i lilltån i en pall och så var den sommaren(?) förstörd. Det är en vecka sen i morgon men ska det verkligen göra mer ont och vara mer svullet efter en vecka? Även svullen under foten nu. Ha tålamod sa läkaren och det kanske var det här han menade. Har ju kunnat hasa till jobbet hela veckan men väl på jobbet sitter jag ju ganska stilla. I helgen blir det ju mer aktivitet och rörelse. Får försöka ta det lugnt i morgon..

    Av Anonymous Gunnel, Klockan 11:47 em, juni 07, 2014  

  • Sprang på en sten och bröt ringtån. Efter att ha krälat fram till närmsta fjällstuga, och vilat den uppsvälda vänsterfoten några dagar- så haltade jag vidare till storulvån, och kunde där få wifi och så googlade även jag mig hit ;)

    Av Anonymous Anonym, Klockan 5:33 em, september 10, 2014  

  • ja det här ar ju rätt roligt, höll på att snubbla på en sladd igår och när jag skulle försöka hålla balansen drog jag in lilltån i väggen, tänkte inte så mycket på det först men när jag kollade på tån ett par timmar senare blev den blå, googlade då bruten tå och hamnade på samma ställe som alla med en bruten tå i sverige har hamnat sen 2006, nämligen här

    Av Anonymous Anonym, Klockan 10:18 fm, maj 09, 2015  

  • Men hallå alla tåbrytare!
    Jag gick med i tåbrytarklubben för ca 4 månader sedan men glömde ju skriva ner min historia här då. Det var minst sagt en konstig helg.
    Det började på torsdagen då min farmor begravdes, fortsatte på fredagen då jag lyckas bita sönder min tand mitt i shoppingen i london (ingen tandläkare till hjälp under hela helgen) och fortsatte på lördagen när vi landat på katsrup och ska ta tåget hem. På tåget lyckas jag få en resväska i huvudet (föll ner från hyllan ovanför) vilket resulterar i en mindre hjärnskakning. Visst kan man tycka att oturen borde tagit slut där, men nej.
    På måndagen är jag äntligen hemma med barnen igen och stora tjejen var på extremt bushumör. Till slut försöker jag jaga ikapp henne men hinner inte fram utan fastnar med ringtån i dörrkarmen. Ringtån knakar till i 3 obehagliga läten och sedan ligger jag där och gråter och skrattar och känner mig allmänt hopplös. Tån svullnar upp som en köttbulle och ser otroligt missnöjd ut (jag förstår den) men jag får snällt trycka ner foten i mina rymligaste skor och linka iväg till tandläkaren för att laga den sönderbitna tanden. Jag går numera under namnet klantskallen här hemma, ifall ni undrar..
    Jag har lyckats slå i den brutna tån ett flertal gånger under de här 4 månaderna, och det gör fortfarande rätt ont i tån emellanåt.
    Tack och lov att jag googlade bruten tå och hittade hit, skönt att få skratta lite i allt elände :)

    Av Anonymous Anonym, Klockan 3:05 em, augusti 27, 2015  

  • Joinar klubben. Bröt ringtån för en vecka sedan. Gör fortfarande jävulskt ont..

    Av Anonymous malin, Klockan 11:19 em, november 18, 2015  

  • Ringtån, minst stukad efter att ha testat fjädern på dotterns hoppstylta och landat lite illa. Sen uppsparkad igen av samma dotter en vecka senare. Hur länge var era tår svullna? Min stackare ser fortfarande ut som en prinskorv efter 1,5 vecka. Iaf bara en halv vecka sen den blev sparkad på, men ändå?

    Av Blogger Unknown, Klockan 11:45 em, september 21, 2016  

  • Ringtån, minst stukad efter att ha testat fjädern på dotterns hoppstylta och landat lite illa. Sen uppsparkad igen av samma dotter en vecka senare. Hur länge var era tår svullna? Min stackare ser fortfarande ut som en prinskorv efter 1,5 vecka. Iaf bara en halv vecka sen den blev sparkad på, men ändå?

    Av Blogger Unknown, Klockan 11:45 em, september 21, 2016  

  • Ännu en googlare här! Fick en hantel på stortån. Var på akuten för en vecka sedan och fick köpa kryckor när de konstaterat att den var av.
    Idag är dock smärtan värre än någonsin. Kan inte stå upp för det känns som hela foten ska sprängas!

    Av Blogger Malin, Klockan 4:48 em, december 29, 2016  

  • Hahahaha, tack för goda skratt. Googlade jag med och hamnade här. Fantastiskt att den här tråden lever elva år efter inlägget publicerades. Slog i stortån för några timmar sen, den bultar och värker. Ironiskt nog sitter den på samma fot vars ankel jag bröt i mars/april och som jag fortfarande håller på att träna upp. Så kan det gå.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 8:57 em, november 23, 2017  

  • Inlägget lever visst vidare 12 år senare. Roligt att läsa kommentarerna :D Gick själv runt i vardagsrummet och städade nu ikväll. Flyttade på barnens lilla mjuka soffa, såg så klart inte var jag gick och drämde i lilltån rätt in i metallbenet till vardagsrumsbordet. Gjorde så ont så jag knappt kunde få fram ett ljud. Pulserade bra lång tid efteråt. Sedan domnade liksom halva foten bort och blev kall. Då gick det bra att gå på den, trodde jag... tills jag glömde bort att inte stödja på tån. Jäääklar vad det högg till i den och hela vägen upp på foten. Nu pulserar den lite i stillasittande och är lite bortdomnad, går att böja på men övre delen av tån hänger inte med. Den har inte bytt färg från röd än. Hoppas på stukning eller så och att man kan få på sig ett par skor imorgonbitti. Tack för kul läsning!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 10:28 em, november 11, 2018  

  • Härligt med lite glädjeläsning i det onda! *hurra för Google!*

    Själv fick jag en tvåliters Coca Cola rätt på tån från höjd ikväll, trodde den gick in i ett fullproppat skafferi. Typiskt mig att proppa in saker och stänga skafferidörren så fort som möjligt, tji gick jag! La mig typ i fosterställning och grät. Tån är röd och lite lila än å länge och ser ut som en prinskorv mer än en tå, festligt så här nära jul? Är också stel och kan inte röra den eller stödja ens på foten.. Blir ev läkarbesök i morgon, mest kanske för sjukskrivning OM det inte går att bita ihop. Men med mitt arbete kan det bli svårt då jag rör mig konstant och konkar och bär. Känns samtidigt urfånigt att bli sjukskriven för pga en ynka tå... ��

    Önskar alla lycka till i smärtan!

    Av Anonymous Marre, Klockan 8:15 em, november 15, 2018  

  • Ansluter mig till brutna-och-stukade-tår-klubben så här 12 år efter inlägget skrevs! 😂 Underbart att läsa alla kommentarer, bästa inlägget! Googlade självklart på "stukad tå" och hittade hit. Själv sitter jag här med en ringtå som troligen "bara" är stukad... Lyckades drämma in foten i min skohylla för 9 dagar sedan, trodde först att det skulle gå över efter några minuters svärande, som det vanligtvis brukar göra, men icke. Kunde knappt gå de första dagarna. Nu känns det lite bättre, men gör jätteont när jag går och är tvungen att halta och gå konstigt för att det ska göra mindre ont. Måste tillägga att jag jobbar på ett lager och går hela tiden under jobbpassen :( Hoppas verkligen det kommer gå över på några veckor och inte göra ont 10 år senare :O Hoppas alla era onda tår har läkt. Ta hand om er!

    Av Blogger Unknown, Klockan 12:30 fm, november 25, 2018  

  • Ännu en stukad tå, lilltån. Drämpde in den i en pall, såg stjärnor och mitt barn skrattade när hon konstaterade att mamma också kunde gråta... Googlade med foten i högläge å hamnade här. Tack för underhållande läsning och alltid skönt att veta att jag inte är ensam. Nu ska jag ta Ipren å Alvedon och hoppas på lite sömn. Tur det är vinter så man har någon stor sko att tillgå. Som föregående läsare; Ta hand om er å tårna < 3

    Av Anonymous Anonym, Klockan 9:49 em, januari 09, 2019  

  • Ursäkta att jag väcker upp denna gamla tråd. Spelade fotboll idag (barfota) och missbedömde situationen hyfsat bra. Hade tänkt sparka bollen så tog i för kung och fosterland men lyckades sparka min kamrat på smalbenet istället för att träffa bollen. Tån har hittills inte blivit blå eller dylikt men den gör ont som f-n. Det har nu gått cirka 6 timmar sedan olyckan och smärtan blir bara värre och värre. Kan för tillfället knappt gå. Bruten eller enbart grovt stukad?

    Av Blogger Unknown, Klockan 9:48 em, september 16, 2019  

  • Jag bor och arbetar i Storbritannien. Mitt liv är tillbaka !!! Efter 2 år med trasigt äktenskap lämnade min man mig med två barn, jag kändes som att avsluta allt, jag begick nästan självmord eftersom han lämnade oss med ingenting, jag var känslomässigt nere allt detta medan. Tack vare en stor stava caster som heter Dr Ilekhojie som jag träffade online som förde min man tillbaka till mig. På en trogen dag, när jag bläddrade på internet, stötte jag på flera vittnesbörd om Dr Ilekhojie. Vissa vittnade om att han tog tillbaka sin ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern, botade cancer och annan sjukdom, tack! Ilekhojies kontakta gethelp05@gmail.com eller ring +2348147400259

    Av Blogger Unknown, Klockan 3:03 em, december 31, 2019  

  • Hejsan alla tå-skadade! Jag säger bara: ha inte hantlar på vardagsrumsgolvet. Börjat träna igen och lämnade hantlarna framme, så när jag öppnade persiennerna körde jag pektån i vikterna. Vilket knak det blev. Tyckte det gick förvånansvärt bra men ikväll var tån röd-blå-lila. Gör ont vid vissa rörelser. Hoppas det är bättre imorgon.
    Vill ej göra om, tror jag betalar ett gymkort istället...

    Av Anonymous Anonym, Klockan 11:26 em, januari 02, 2021  

  • Bruten stortå här ☹️
    Satt på huk i en fårhage ..när jag ställde mig upp fick jag svinont i tån som senare visade sig vara bruten
    Har fortfarande grymt ont även vid vila o kan inte gå...inte ens komma när den
    Googlade på bruten tå o hur länge det kommer göra ont o då hamnade jag här hos er ��
    Ska testa tejpning då inte ens Alvedon + Oxynorm hjälper mot den djävulska smärtan
    The show must go on....

    Av Anonymous Anonym, Klockan 1:05 fm, maj 03, 2021  

  • hej å hå, här var en annan som som hittat hit efter man googlat "bruten stortå" �� älskar gemenskapen i våra skador. efter en vild fest i förrgår är min ena stortå väldigt lila på ovansidan och svullen, och var orolig att jag råkat bryta den. känns lite bättre nu dock efter att ha läst allas kommentarer, min tå har knappt gjort ont alls förutom när jag försöker böja den eller stödja på den då det sticker till av smärta, men har känsel i den så misstänker att jag inte skadat den så allvarligt även om det ser hemskt ut och att jag inte kan stödja på den. enligt vad ni alla rapporterat så skulle jag nog ha haft väldigt mycket mer ont om jag brutit den - tack från ännu en klant!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 3:13 em, november 08, 2021  

  • Hej! Vet ni, även jag har faktiskt lyckats bryta tån (lilltån)! Eller det vet jag iof inte men det var vad sköterskan på KRY sade när hon såg den. Svullen och pekade snett ut åt sidan, vilket inte såg så fint ut. Nu är den iaf tejpad tillsammans med ”ringtån” så jag hoppas att den läker bra. Några Alvedon på det så blir det en fin fredagkväll i sängläge. Bara hoppas att det är bättre om 1-2 veckor, jag vill ut och träna!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 7:04 em, augusti 12, 2022  

  • Antar att ingen läser detta eftersom jag skriver 2023 på en blogg från 2006 men vaknade upp 1 januari utan minne från föregående kväll och en helt blålila tå som inte går att böja på ;) finns väl inte så mycket att göra men hoppas alla era tår läkte fint!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 7:39 em, januari 02, 2023  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]



<< Startsida